Egy mobiltörténelmi korszak zárul le néhány nap múlva, amikor hivatalosan is halottá nyilvánítják a legendás BlackBerry-t.

Korának iPhone-jaként is emlegethetjük a modern okostelefonok előtti idők egyik legnagyobb iparági szereplőjét, a BlackBerry-t, ami idejében egyet jelentett a megbízhatósággal, a minőséggel és a biztonsággal.

A BlackBerry telefonok legnagyobb vesztét a lomhasága okozta, vagyis az, hogy túlságosan ragaszkodott a régi, egykoron jól bevált rendszeréhez, és csak későn vette fel a fonalat az Adroidot futtató telefonok, de legfőképp az Apple készülékeivel szemben.

A BB mellett egy szempillantás alatt elszállt az idő, az utolsó még eredeti BlackBerry OS 2013-ban érkezett, 2015-től pedig megadták magukat az Androidnak, végül 2020-ban bejelentették, hogy nem készül több mobil a márkajelzés alatt. A vállalat most az utolsó szöget is beverte a legenda koporsójába és bejelentették,

hogy 2022. január 4-től minden BlackBerry OS támogatással és szolgáltatással leállnak – teljesen és végleg.

Ez pedig az jelenti, hogy a régebbi BlackBerry készülékek fokozatosan elveszítik a hálózatokhoz, köztük a mobilhálózathoz való csatlakozás képességét. Nem lehet velük sem telefonhívást indítani, sem SMS-t fogadni, a vészhívásos funkció sem fog működni, semmilyen hálózathoz nem fog tudni csatlakozni, vagyis az internetes lehetőségek is megszűnnek – köztük élen a Wi-Fivel.

Ez pedig egyet jelent azzal, hogy 2022-re fordulva az eredeti és legendás BlackBerry mobiltelefonok hivatalosan is halottá lesznek nyilvánítva. Tulajdonképpen minden valaha kiadott BB OS-t használó készülék működésképtelenné válik. Az elmúlás elenyésző számú felhasználót érint csak, mégis gyászol az iparág, hiszen ez egy gyönyörű korszak lezárultát, egy egykor igen jelentős technológia végét is jelenti.

https://www.youtube.com/watch?v=3FDyzVBx9l8

 

via – Ars Technica

Patkányok, férgek, fekália – Embertelen körülmények miatt állt le egy iPhone-gyár

https://leet.hu/samsung/

×