A SEGA olyan PC-t épített, aminél gyorsabbat egy ideig aligha talál bárki.

A Sega ugyan már vagy két évtizede nem gyárt semmilyen otthoni videojátékos hardvert, mégis az iparág egyik legnagyobb és megkerülhetetlen alakjának számít. A japán vállalat az utolsó kézzel fogható (igazi) játékgépe a Dreamcast volt, aminek gyártásával hivatalosan 2001-ben, tehát pont 20 évvel ezelőtt álltak le.

Hiába a 18 éven át tartó tündöklés, az utolsó masina sikertelensége és a Microsoft feltűnése teljesen elriasztotta a Segát. Most azonban nemcsak tőlük, hanem úgy mindenki mástól is teljesen szokatlan módon tértek vissza egy olyan bitang erős játékgéppel, amilyet egészen biztosan nem látott még a világ.

A japán szakemberek ugyanis az Intel és az ASRock segítségével megépítették a világ leggyorsabb gamer PC-jét. Mondjuk a specifikációk alapján sokan kételkedhetnek, hiszen az ASRock Z690M-ITX/ax alaplap, a Core i9-12900K processzor, a 32 GB memória, a 2 TB-is SSD és a Radeon RX 6900 XT OC Formula 16 GB ugyan valóban erős összeállítás, de láttunk már ennél ütősebbet is.

Az viszont szinte biztos, hogy a versenypálya aszfaltján nincs nála gyorsabb, ahol a SEGA speckó PC-je igazi Sonicként 100 kilométer per órás sebességgel képes hasítani.

Köszönhetően a speciális váznak, amire felszerelték, illetve a motornak, ami meghajtja a kis kerekeit. A versenygép így nem csak a kontrollert támogatja, hanem egy távirányítót is, amit azonnal a 18-szoros RC autóversenyző világbajnoknak, Masami Hirosakának a kezébe nyomtak, hogy menjen vele pár kört a pályán.

Mindez senkit ne tévesszen meg: a száguldó PC tökéletesen működőképes, amit később kisorsolnak egy lelkes rajongó között Twitteren.

 

via – Sora News 24

Cyberpunk a valóságban: Agyba ültetett chippel írtak meg egy posztot Twiterre

 

https://leet.hu/samsung/

×