Rendkívül izgalmasra sikerült az NGES és a Honvédelmi Sportszövetség közös szervezése, amely hosszú idő után az első, magyaroknak szóló CS:GO LAN volt itthon.

December 28-án és 29-én került megrendezésre Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központjában, a Gamerlandben a Digital Warriors: Cold War elnevezésű LAN esemény, amit a Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség hívott életre.

Az 1 millió forint összdíjazású CSGO versenyen összesen tizenkét magyar CS:GO csapat mérettette meg magát, akik között több nagynevű csapat és rengeteg legendás magyar játékos is szerepelt. A versenyen végül a hihetetlen teljesítményt produkáló Lenovo Legion Honvéd diadalmaskodott, miután – pályát sem veszítve – végigmeneteltek a mezőnyön. Íme a rájátszás eredményei:

  • ELŐDÖNTŐ: Lenovo Legion Honvéd 2:0 Budapest Five
  • ELŐDÖNTŐ: Békéscsabai E-Sport Egyesület 2:0 BEE Talents
  • NAGYDÖNTŐ: Lenovo Legion Honvéd 2:0 Békéscsabai E-Sport Egyesület

Ennek Hála a Lenovo Legion Honvéd csapata 500 ezer forinttal lett gazdagabb, ráadásul két különdíjnak is örülhettek, hiszen a döntő legjobb játékosa (MVP) és a legjobb mesterlövésze is tőlük került ki, Jurus ‘kamion’ Zsolt és Hevesi ‘Sl3nD’ Heinrich személyében.

Összességében a Digital Warriors: Cold War lett az idei esztendő egyik legnépszerűbb hazai esport eseménye, kétnapos verseny közvetítése több mint 100 ezres összesített nézettséget generált és a szurkolók összesen több mint 1 millió percet töltöttek a Leet Esport közvetítésén. Emellett óriási szó, hogy magyar csapatoknak rendezett LAN versenyen először alkalmazták a nemzetközi szintű játékoskamerás technológiát.

Az első játéknap (csoportmérkőzések) tizenhárom órás közvetítését ITT és ITT, míg a második játéknap (Final Four) nyolc órás közvetítését ITT tudjátok visszanézni, a Leet Esport stábjának jóvoltából.

A győztes Lenovo Legion Honvéd felállása:

  • Boda „bodito” Patrik
  • Jurus „Kamion” Zsolt
  • Hevesi „Sl3nD” Henrich
  • Benczik „ToT_T1” Tamás
  • Török „msN” Norbert
  • Carmine „Fisic0” Lorusso (edző)

 

Gratulálunk a Lenovo Legion Honvéd csapatának, amely – a Magyar Esport Bajnokság után – ismét megmutatta, hogy ki Magyarország legjobb CS:GO csapata! Magyar és nemzetközi versenyekért kövessétek továbbra is a Leet Esport csatornáját, ahol 2022-ben is nagy szeretettel várunk minden esport rajongót!

Találkozunk jövőre, boldog új évet kívánunk mindenkinek!

https://leet.hu/samsung/

×