A mozikasszáknál a vártnál gyengébben szereplő új Mátrix-mozi a torrenten nagyot megy, még a Pókember: Nincs hazaútnál is többen kalózkodták le.

A torrentezés sajnos még manapság is rendkívül népszerű tartalomfogyasztási forma, hiába gyorsabb és kényelmesebb a streaming amellett, hogy azzal legálisan és közvetve az alkotókat támogatva juthatunk az általunk érdekesnek vélt tartalmakhoz.

Igaz, az egyetlen ilyenkor rendre felmerülő, de igen gyenge lábakon billegő érv a torrentezés mellett, hogy ingyenes, ezért ha csalódás éri a kalózt, akkor legalább nem költött rá. Bár olyat is ritkán látni, hogy valaki végigjátszott egy videojátékot, megnézett egy filmet és/vagy sorozatot, majd rohant is a moziba, fizetett elő egy streaming szolgáltatásra, vagy vette meg a játékot.

A TorrentFreak pedig az év végéhez vészesen közeledve a BitTorrent adatai alapján utoljára összeszedte azokat a tartalmakat, melyeket a világ kalózai a leginkább fogyasztottak december végén. A sorozatok éves összegzése után ezúttal a legtöbbet lekalózkodott filmeket is egy szép csokorba szedték, aminek élére szinte azonnal két szuperprodukció került…

…Ami nem meglepő, tekintve, hogy a frissen bemutatott Pókemberről és a Mátrixról van szó, a helyezések azonban már érdekesebbek. A BitTorrentet használók ugyanis nagyobb arányban voltak kíváncsiak Keanu Reeves Neoként való visszatérésére, mint a nettó fan service és bevételi rekordokat döntögető Pókemberre. Mondjuk ez megmagyarázná, hogy az új Mátrix miért szerepel olyan gyengén a mozikban…

A harmadik legnépszerűbb kalózfilm viszont óriási meglepetés, hogy ilyen magasan szerepelhet, hiszen nem másról, mint a Resident Evil: Welcome to Raccoon City-ről van szó. A listán megtalálható továbbá a Netflilx idei egyik legnagyobb gurítása, a Ne Nézz Fel!, az újabb James Bond, az új Dűne, az Encanto, az Utolsó Párbaj, és a Shang-Chi.

2021. december végén legtöbbet letorrentezett mozifilmjei:

  1. Matrix: Resurrections
  2. Spider-Man: No Way Home
  3. Resident Evil: Welcome to Raccoon City
  4. Venom: Let There Be Carnage
  5. Don’t Look Up
  6. James Bond: No Time to die
  7. Encanto
  8. Dune
  9. The Last Duel
  10. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

A torrent oldalakon is hasítottak a Marvel-sorozatok – Ezeket a sorozatokat kalózkodták idén

https://leet.hu/samsung/

×