Az ASUS a kormányzati szervekkel együttműködve kezdi meg a tervezési hibával érintett alaplapok visszahívását.

A Buildzoidnak igaza volt. Az ASUS most már hivatalosan is megerősítette, hogy egyes Z690 Hero alaplapokon – egy laza 250 ezer forintos alaplapról van szó, valóban hibásan van beépítve a memória körüli kondenzátor. Ezért fordulhat elő, hogy egyes felhasználóknál egy rejtélyes 53-as hibakód jelenik meg, ami azt jelenti, hogy a memóriát nem érzékeli a rendszer.

Ez nem lenne nagy probléma, hiszen a garancia kiterjed az ilyen problémákra, de szélsőséges esetben a Hero alaplapok valóban elkezdenek kigyulladni.

Érdekes módon a YouTubernek sikerült megállapítania a Z690 Hero problémáinak okát egyszerűen a felhasználók által megosztott képek alapján, és a működő mintákkal való összehasonlítással.

 

Ezeket a megállapításokat most az ASUS is megerősítette, és hivatalos közleményt tett közzé a Facebook-fiókjukon. A felhasználókat arra kérik, hogy a termékkódok összehasonlításával ellenőrizzék, hogy az alaplapjukat érinti-e a gyártási hiba. A vállalat a kormányzati szervekkel együttműködve csereprogramot indít.

ASUS közlemény a Maximus Z690 Hero problémával kapcsolatban

„Értékes ASUS ügyfeleinknek: Az ASUS elkötelezett a legmagasabb minőségű termékek előállítása mellett, és nagyon komolyan vesszük az értékes ügyfeleinktől érkező minden incidensbejelentést. A közelmúltban incidensjelentéseket kaptunk a ROG Maximus Z690 Hero alaplappal kapcsolatban. A folyamatban lévő vizsgálatunk során előzetesen azonosítottunk egy lehetséges fordított memóriakondenzátor problémát a gyártási folyamat során az egyik gyártósorról, amely az 53-as hibakódú hibakeresési hibát, no post, vagy alaplapi alkatrészek károsodását okozhatja. A probléma potenciálisan a 2021-ben gyártott, 90MB18E0-MVAAY0 cikkszámú és MA, MB vagy MC kezdetű sorozatszámmal rendelkező egységeket érinti.

Az alkatrészszám a termék csomagolásán található adatok alapján azonosítható:

„A mai napig néhány incidensről érkezett jelentés Észak-Amerikában. A továbbiakban a beszállítóinkkal és ügyfeleinkkel együtt folytatjuk az alapos vizsgálatot, hogy azonosítsuk az összes lehetséges érintett ROG Maximus Z690 Hero alaplapot a piacon, és az illetékes kormányzati szervekkel együtt dolgozunk egy csereprogramon. Nagyon köszönjük mindenkinek a türelmét és támogatását, amíg a csereprogramon dolgozunk.”

„Ha bármilyen kérdésük vagy problémájuk van, kérjük, forduljanak bátran az ASUS ügyfélszolgálatához. Üdvözlettel, az ASUS csapata.”

Neked milyen alaplapod van?

Újabb FPS növelő megoldással jelentkezhet az AMD

https://leet.hu/samsung/forrás: VideoCardZ

×