Még azt sem tudni, hogy milyen Intel kártyáról van szó, és a teszt is furcsa, de így is elég jól néz ki ahhoz, hogy egy kis reményt nyújtson a gamereknek.

A Tom’s Hardware által kiszúrt Twitter fiók ‘Tum_Apisak’ benchmarkokat tweetelt az Intel egyik közelgő DG2-es grafikus kártyájáról. Azonban ezeket a méréseket tényleg érdemes fenntartásokkal kezelni.

Az Ashes of Singularity benchmarkot a szokatlan 1080p előbeállítással futtatták, ami egy kicsit furcsa, és az egész teszt arról ismert, hogy a használt CPU-tól függően ferdíti az eredményeket.

Ebben a buildben/setupban egy Core i9-12900K és 32 GB RAM volt, ami minden bizonnyal húzhatott valamennyit a súlyból, ráadásul ez a benchmark sem a legjobb, ha a gyorsabb GPU-kkal való skálázásról van szó.

Azt sem tudjuk pontosan, hogy milyen kártyát használtak a benchmarkolás során, de az eredmények arra utalnak, hogy RTX 3070-3080 körüli teljesítményre számíthatunk. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a magasabb kategóriás SKU-t használják, de megint minden csak spekuláció.

De ez összhangban van minden mással, amit eddig láttunk.

Egy kiszivárgott pillantás az új DG2 kártyák valószínűsíthető NYÁK elrendezésére szintén arra engedett következtetni, hogy nagyjából az Nvidia RTX 3070 és az AMD Radeon RX 6700 XT megfelelőjével állunk szemben, és az Intel is mondott már valami hasonlót a múltban.

Ez tehát egy újabb jelzés arra, hogy valószínűleg melyik Arc Alchemist GPU-val állunk szemben. A kártyák ezen a videón is úgy néznek ki, hogy nagyon jól teljesítenek, amit az Intel az első bejelentés után tett közzé, de ezt nem tudjuk biztosan, amíg nem próbálhatjuk ki az egyik új kártyát.

Az Intel új vállalkozása a videókártyák területén az Arc márkanévvel minden bizonnyal a PC alkatrészek számára szórakoztató időszakban jött. Különösen az Alchemist kártyák bizonyulnak majd nagyon érdekesnek a jelenlegi helyzetben.

Ha az új GPU-k képesek lesznek rögtön felvenni a versenyt az Nvidia csúcskártyáival, akkor lehet, hogy a piros és zöld csapatnak lesz miért aggódnia. Másrészt a kisebb teljesítményű, 75W-os egységek reményteljes belépőnek tűnnek. Már csak abban reménykedünk, hogy az árak ugyanolyan versenyképesek lesznek, mint a specifikációk.

Mit gondolsz az Intel új GPU-i segíthetnek a videókártya-piacnak?

Jó nettel is botrányos lag? – Ez lehet az oka és így javíthatsz rajta

https://leet.hu/samsung/borítókép: NotebookCheck

×