A Warzone megjelenése után gyorsan magával ragadta a Call of Duty játékosokat. Viszont a battle royale élmény még mindig hagy kívánnivalót maga után.

A Call of Duty: Vanguard nagy előrelépést szánt a Warzone-nak azzal, hogy újjáélesztette a jelenlegi fegyver-metát, és új helyszínt kínált a játékosoknak. A játékot viszont továbbra is a „OP fegyverek” és a dühítő bugok hátráltatják.

Ennek ellenére a játékosok még mindig özönlenek a Warzone-hoz mivel egy különleges pörgős és kaotikus játékélményt kínál, amit más játék nem tud.

Mivel 2022 gyorsan közeledik, ez az 5 funkció jelentősen javítana a Warzone állapotán.

Dedikált next-gen frissítés

A Warzone eredetileg PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve PC-re jelent meg. A PlayStation 5 és az Xbox Series S | X konzolok megjelenésével a dedikált next-gen frissítés iránti igény megtízszereződött.

A Raven Software által vezetett battle royale eddig a Modern Warfare motorjával boldogult, de a Warzone ennél sokkal lenyűgözőbb technikai bravúrokra is képes lehet. Ha a Warzone megkapná a már régóta esedékes next-gen átalakítást, az exponenciálisan javíthatná a látványt.

Az adaptív ravaszok és a haptikus visszajelzések PS5-ön való átültetése is szükséges lenne, hogy a fegyverek még ütősebbnek tűnjenek.

Egy fejlődő térkép, rendszeres eseményekkel

A játékosok búcsút intettek Verdansknak, amikor a Vanguard behozta a Calderát. A Caldera még az élénk környezetével és változatos terepeivel együtt sem változtatta meg érdemben a Warzone-élményt. Az egyik módja annak, hogy a fejlesztők javíthatnának a Warzone-on, az lenne, ha a szezon előrehaladtával folyamatosan frissítenék a térképet.

A Call of Duty világa azt jelenti, hogy a konfliktusok folyamatosan változtatják a tájat, és ezt az elemet a Warzone-nak is feltétlenül követnie kell. Erre már korábban is láthattunk példákat a Die Hard által inspirált eseményen, ahol a Nakatomi Plaza egy izgalmas zónaként került bevezetésre. A Calderának óriási lehetősége van arra, hogy ezt kihasználja.

Környezeti hatások

A Warzone motorja ismerősnek tűnik a játékosok számára, de határozottan képes arra, hogy még tovább feszegesse a határait. Miközben a játékosok a Battlefield 2042-ből visszaáramlanak a Battlefield V-be, itt van egy piaci rés, amit az Activision és a Raven Software kihasználhat.

Az EA DICE nem tudott a játékosok kedvében járni, hiszen a 2042-vel kapcsolatban sok hamis ígéret nem vált be. Most a Warzone bevezethetné a Calderába a környezeti effekteket, ami izgalmas látványt adna a meccsekhez.

A Caldera vulkán megérett egy katasztrofális kitörésre, ami még halálosabbá teheti a térképet, mivel a területeket láva borítja. A térkép trópusi éghajlatának köszönhetően a tornádók és a viharok is jól mutatnak.

FOV csúszka konzolokon

A Warzone talán egyik legnagyobb problémája a FOV-csúszka hiánya a konzolos játékosok számára. A Warzone-ban az ellenséges osztagok legyőzéséhez elengedhetetlen a láthatóság, és a jelenlegi alapértelmezett FOV-beállítás nem felel meg a követelményeknek.

Még egy dedikált Twitter fiók is van a hiányzó FOV csúszkájára.

https://twitter.com/WarzoneFOV/status/1475976859334557700

 

A fejlesztők korábban azt mondták, hogy ennek a funkciónak a hozzáadása megterheli a játékmotort, de ha a Black Ops Cold War képes erre, akkor a Warzone is biztosan képes lesz rá. Főleg a Next Gen konzolok kaphatnák meg ezt a funkciót, ha már az előző gen „nem bírja”.

Stabilitás fejlesztések

Egyetlen játék sem tökéletes, és mindig szükség lesz javításokra a játékmenet és hasonlók javítása érdekében. A játékosokat azonban megdöbbentette, hogy a Warzone mennyire csiszolatlan tud lenni. Az elmúlt hetek szó szerint kaotikusak voltak szinte minden platformon. Bugok tömkelege lepte el a játékot, sőt sokan még el se tudják indítani.

Ez szerintem nem lenne nagy elvárás egy olyan vállalattól, mint az Activision. Bár, ha az anti-cheatből indulok ki akkor még egy év kell minden probléma megoldására.

Ti mit javítanátok a játékon?

Dühösek a Warzone játékosok a „kanállal” operáló Gulag fegyver miatt

https://leet.hu/samsung/forrás: Dexerto

×