Christian Linke és Alex Yee elmagyarázza, hogy miért pont a testvérpárt választották az Arcane reflektorfényébe.

Ők a testvérek a Riot Games sikeres Netflix-sorozatának, az Arcane-nak a középpontjában, és több mint 150 League of Legends-bajnok közül választották ki őket a reflektorfénybe.

Az Arcane alkotói,Christian Linke és Alex Yee számára a sztárok valójában nem is lehettek volna mások a League of Legends történetéből. Különösen nem Teemo. Linke és Yee az elmúlt kilenc évben egy érett, mainstream, animációs tévésorozat főszerepére készítették fel Jinxet és Vit, még ha mindvégig nem is tudtak róla.

Vi még 2012 decemberében debütált, és ő lett az első League of Legends-bajnok, aki eredeti, szöveges dallal kiegészített bejelentkezési képernyőt kapott. Egy évvel később Jinx is csatlakozott a játékhoz, és főszerepet kapott az első karakterközpontú kisfilmben, a Get Jinxed című, energikus zenei videóban. Linke és Yee mindkét kiadványon dolgozott, kreatív izmaikat a zene és a narratív történetvezetés terén mozgósítva, két olyan aspektusban, amelyek nem kaptak túl sok figyelmet a játékfejlesztés alapfolyamatában.

A Jinx cinematic volt az első alkalom, amikor a Riot együttműködött a Fortiche Productionnel, az Arcane másvilági animációs stílusa mögött álló stúdióval.

Miért pont Vi és Jinx?

„Ők már eleve különleges bánásmódot kaptak tőlünk, mert egyszerűen nagyon megkedveltük őket” – mondta Linke az Engadgetnek. „És így, amikor el kellett gondolkodnunk azon, hogy melyik karakterekhez akarunk ragaszkodni hosszú éveken át? Azt hiszem, ez elég nyilvánvaló volt.”

A játékban Jinx és Vi testvérek és keserű ellenségek, bár ez a történet háttérbe szorul a játékban, csak apró hangsorokban és karakterleírásokban jelenik meg. Online MOBA-ként a narratíva nem kritikus a League of Legends játékmódja szempontjából, de a Riot az évek során több történettel ruházta fel bajnokait, és arra összpontosított, hogy a játékon túl is kiterjessze az univerzumukat.

Manapság a Riot a kreatív fejlesztés központja több médiumon keresztül dolgozik, beleértve a novellákat, a grafikus regényeket, a mozgóképeket, a zenei videókat és egy igazán fantasztikus K-pop csoportot. Az Arcane a stúdió legnagyobb lépése egy mainstream szolgáltatásra, és Jinx és Vi viszi a történetet, egy maroknyi más bajnokkal körülvéve, köztük Caitlynnel, Jayce-szel és Viktorral, valamint más eredeti karakterekkel.

Jinx és Vi mindig is érdekes volt Linke és Yee számára.

Olyan módon voltak földhözragadtak, ahogy a játék többi bajnokai nem tudtak azok lenni, különálló, ellentétes személyiségekkel és megmagyarázhatatlan rivalizálással. Vi egy erős, merev Enforcer volt, aki a virágzó Piltover városának dolgozott, míg Jinx egy anarchista volt, akinek az öve tele volt bombákkal. Vi haja rövid és rózsaszín, míg Jinxé hosszú és élénk kék.

„Ha csak elképzeljük ezt a két karaktert együtt egy jelenetben, bármilyen helyszínen, bármiről is vitatkoznának – tudod, hogy milyen ételt esznek este, vagy milyen filmet néznek meg” – mondta Linke. „Ez mindig szórakoztató lesz, mert mindig nagyon különböző nézőpontokból fognak beszélni.”

Yee szerint Jinx és Vi közös háttértörténetében rejlik egy kérdés, és ez egy olyan rejtély, amelyet a játék rajongói és a sorozat újonnan érkezők is gyorsan felfognának: Ha testvérek, miért utálják egymást ennyire? Az Arcane felteszi ezt a kérdést, és lassan meg is válaszolja, miközben gazdag, érzelmekkel teli eredettörténetet nyújt Jinx, Vi és az őket körülvevő bajnokok számára.

„Az a tény, hogy Jinx és Vi kapcsolata kezdettől fogva egy kicsit rejtélyes, lehetővé teszi számunkra, hogy mindkét közönséget kielégítsük” – mondta Yee.

Az Arcane különleges hatása a két karakterre

Az Arcane-ban Linke és Yee képes volt ráközelíteni és az apró részletekre fókuszálni, amelyek életre keltik a karaktereiket, mikro-kifejezéseket és mindent elsöprő dühöt mutatva Jinx arcán, vagy Vi számára árnyalt ideges tikket adva, például a lábát pattogtatva. A Fortiche Production, a stúdió, amely az Arcane és más Riot-projektek animációs feladatait látja el, meghatározó része volt ennek a fejlesztési folyamatnak. Az ottani animátorok szabad kezet kaptak, hogy kifejezzék magukat a karakterekben, mondta Linke, és ez egy olyan egyedi vizuális stílust eredményezett, amely úgy áramlott, mint a motion-capture, annak ellenére, hogy teljesen kézzel rajzolt.

„Arra is törekedtünk, hogy az animátorokat valóban színészként kezeljük, akik megtalálják a saját kifejezési módjaikat, és ne csak azt mondjuk, hogy Jinx vagy Vi ezt csinálja” – mondta Linke. „Ehelyett inkább azt mondtuk, hogy itt van, ami a fejükben zajlik, és hogyan tudnánk ezt valóságosnak érezni.”

Tekintettel arra, hogy az Arcane-t mennyire jól fogadták a League of Legends rajongók és az újonnan érkezők, még rengeteg kreatív mérföldkő vár ránk, ahogy a Riot folytatja a mainstream szórakoztatásba való belevágását. Az Arcane második évadának forgatása már folyamatban van.

És valóban készül már a második évad.

Hivatalos: Már készül is az Arcane második évada

https://leet.hu/samsung/forrás: endgadget
borítókép: artstation.com/arilee_art

×