Megosztó személyiség volt, a börtönt is megjárta, azonban tekintélyes munkásságot hagy maga mögött a színész.

Hosszú napokon át tartó küzdelem után december 27-re virradó éjszaka, 47 éves korában elhunyt Damu Roland színész- szinkronszínész – számolt be róla az Index  a család Blikknek adott nyilatkozata alapján.

A színész néhány héten belül másodjára került kórházba december közepén, ahol olyan súlyosra fordult az állapota, hogy az intenzív osztályra került, majd műtüdőre és mélyaltatásra volt szükség az életben tartásához. A színész a harmadik adag koronavírus elleni védőoltásra készült, amikor elkapta a vírust, amely szövődményei miatt mentővel kellett az egyik fővárosi kórházba szállítani.

A színész ugyan rendkívül megosztó személyiség volt a magyar közéletben, tekintélyes munkásságot hagy maga mögött. Többek között ő volt a szinkronhangja a Simspson család kocsmárosának, Moenak, az ő hangján szólalt meg a legendás Johnny Bravo, de a nézők hallhatták a Die Hardban, a Szellemirtókban, a Hair-ben, a Shrekben, vagy nagyon sok más mellett az Animátrixban.

Emellett magyar produkciókban is látható volt, melyek közül a Jóban Rosszban Várnagy Elődjének szerepe hozta meg az igazi hazai átütést. Később az egyik legismertebb magyar mémmé is vált, amikor is a Hal a Tortán című főzős sztár-realityjében látványosan kiakadt azon, hogy végül nem ő nyerte meg a heti versenyt.

https://www.youtube.com/watch?v=zBcKcW0K8oQ

 

Az első botrányok az Index szerint 2007-ben kezdődtek, amikor Damu megpofozta egyik kolléganőjét, amiért az becsmérelte az akkori barátnőjét. Ezt követően 2010. november 18-án vették őrizetbe Damut erőszakos közösülés vádja miatt, melyet az akkori párján, Palácsik Tímeán (később Vajna Tímea) követett el.

A nő az elmondások szerint széttépett ruhában, zilált külsővel menekült ki a lakásból, miközben segítségért kiabált. Az ügy kirobbanása után a TV2 szinte azonnal megvált a színésztől, akit 2012-ben ítéltek jogerősen 4 év és 6 hónap börtönre, amiből példás magaviselete miatt 2 év 3 hónapot kellett leülnie.

Nyugodjék békében.

×