A streamer élete nem csak játék és mese, a világ ugyanis tele van elborult agyú rajongókkal és utálkozókkal, akik bármire képesek.

A streamer, vagy internetes tartalomgyártói létnek – mint oly sok minden másnak – nem csak nyilvánvaló előnyei, hanem igen sötét hátrányai is vannak. Ha valakit rendkívül sokan ismernek, akkor bizony megvan az esély arra, hogy előbb vagy utóbb, de inkább mindenképpen betalálják kifejezetten furcsa, ijesztő és/vagy kifejezetten őrült alakok, akik egészen elképesztő, és nem ritkán rettentő dolgokat képesek művelni.

Gondolok itt például az amerikában kifejezetten „divatos” és veszélyes swattingra, fenyegetésekre, élő adásban való kirablásra, egészen gyakori zsarolásokra, zaklatásra, vagy az életre valóban veszélyes cselekedetekre. 

Korábban Dani egy videóban már összeszedte azokat az eseteket, amikor a streamereket élő adásban trollkodtak meg, azok viszont valódi veszélyt nem jelentettek a tartalomgyártókra, nem úgy, mint azok, amikről lentebb olvashattok majd.

MrBiget egyszerre rabolták ki és tartóztatták le – élő adásban…

MrBig

BrBig egy közepesen kevésbé ismert streamer volt, aki egy este úgy döntött, hogy kipróbálja a világ egyik leggyűlöltebb MMO-ját, a zombis Infestation: The New Z-t. Nem árulok el hét pecsétes titkot azzal, hogy a játékban sokat kell lövöldözni, a hangerő viszont kicsit magas volt, ami miatt kihívták rá a rendőrséget.

A helyi biztos úr meg is érkezett, majd igazoltatni próbálta a videóst, aki megtagadta a nevének elárulását, mivel élő adásban volt, és nézői is csak úgy ismerték, hogy MrBig. Igen ám, csakhogy hiába a rendőrúrral köttetett barátság, a protokoll azt írja elő, hogy ilyenkor be kell fáradnia az őrsre.

A streamer lakásának ajtaja pedig tárva nyitva maradt.

Az adás persze forgott tovább, amikor is nyílni látszott a bezáratlan ajtó, csakhogy azon nem MrBig, hanem a szomszédja lépett be, aki konkrétan amit látott azt vitte is. Szerencsére a megmaradt nézők azonnal jelentették a történteket, így Big is később fel tudta jelenteni a rablószomszédot.

Fegyverrel törtek a videós párra

Gavin Free and Meg Turney

Gavin Free és Meg Turney Amerikában mondhatni egészen ismertek a gamer tartalomgyártók világában. Gavin a Roster Teeth berkeiben filmezgetett, míg barátnője Meg Youtube-ra és Twitch-re készített tartalmakat, amik mellett még cosplayerkedett is. Néha még együtt is csináltak videókat, ami nem igazán tetszett egy texasi fiatalnak, Christopher Giles-nak.

Giles ugyanis megszállottja volt Megnek, emiatt mérhetetlen féltékenység lett rajta úrrá, ha Gavinre gondolt, vagy meglátta őket együtt – igaz még sosem találkozott velük.

Ezért is döntött úgy 2018 január 26-án, hogy fegyvert ragadva megöli a férfit. Tervét majdnem véghez is vitte, szerencsére viszont a pár időben el tudott rejtőzni Giles elől, és értesíteni is tudták a rendőrséget. Amikor a hatóságok megérkeztek, az őrült rajongó menekülőre fogta, bepattant az autójába, majd rálőtt a rendőrökre.

Azok természetesen szintén tüzet nyitottak rá, ez is lett a veszte, ugyanis a golyó nem csak eltalálta, de az életét is kioltotta.

A swatting miatt emberek halnak meg!

Joshua Peters-t, vagyis Koopatroopa787-et nem mondanám egy megosztó személyiségnek. Ezért is volt különösen meglepő, hogy 2015-ben ő is swatting áldozata lett. Ez önmagában is egy óriási probléma, úgy viszont különösen, hogy a házban az édesanyja és a két 10 év körüli öccse is bent tartózkodott.

Koopa éppen a szokásos RuneScape streamjében volt, mikor édesanyja szólt neki, hogy a rendőrség a ház előtt van, méghozzá állig felfegyverkezve. Az egyik rendőr éles lőfegyverrel a kezében célzott az ajtó túloldalán álldogáló kistestvérére.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, de könnyen előfordulhatott volna, nem is csoda, hogy a videóst eléggé megviselte. Egy külön videóban sírva könyörgött az ismeretlennek, hogy ne tegyen ilyet legközelebb, mert a „vicceskedése” gyermekéletekbe is kerülhetett volna.

Swatting 2.0

 

Egészen hihetetlennek tartom, hogy bárki is viccesnek találja a swattingot, főleg úgy, hogy Amerikában az ilyen bejelentéseket véresen komolyan veszik (hála a teljesen random fegyvertartásnak és viselésnek).

Szóval, Summit1g az egyik legnépszerűbb streamer lévén megannyi utálkozóval is büszkélkedhet, ezek közül pedig egy hihetetlenül komikusnak találta terroristának bélyegezni őt. Bizony, egy teljesen elborult agyú barom felhívta a 911-et, és azt állította, hogy abban a parkban, ahol épp a videós vadászott Pokémonokra a GO-ban, ott valaki egy gépfegyverrel mászkál és a táskájából bombákat helyez éppen el, miközben arról motyog magában, hogy rendőröket akar ölni. Szerencsére pontos személyleírást is adott – tippeljetek kiét.

Ugye milyen vicces?

A rendőrök természetesen kiérkeztek, akik azonosították is a célpontot, szerencsére viszont itt sem történt tragédia. A videós betartott minden utasítást, aztán elmagyarázta, hogy éppen mit csinál, majd alaposan kiosztotta a swattiongoló vicceskedőt.

A perverz hajléktalan

Női streamernek lenni szinte egyet jelent a non-stop az üzenetes ládába érkező szexuális és különféle perverz ajánlatokkal, rosszabb esetben zaklatásokkal.

MrsKittyNinja viszont egy sokkal „hétköznapibb” helyzetben találta magát, amivel azért fel is hívja a figyelmet a zaklatások problematikusságára, már ha nem lenne elég egyértelmű a dolog. Tehát, Kitty épp az utcáról streamelt, mikor odament hozzá két férfi, az idősebbiknek viszont annyira megtetszett, hogy úgy döntött követi őt egy kicsit.

Aztán a parkolóba érkezvén aztán újból le is szólította, majd a kérdésre, hogy miért követi egy szexuális utalással válaszolt. A lány elárulta az öregúrnak, hogy ő még csak 17 éves és hát amúgy sem nagyon, szóval jobb lesz ha ezt így ennyiben hagyják, de hiába távolodott volna, emberünk hajthatatlan volt, aki még akkor is a nyomában volt, mikor Kitty már futott.

Nem várt vendég

Living The Stream — Decently Creative

Ellohime-t valószínűleg kishazánkban nem ismerik olyan sokan,mindenesetre azért egy népszerű streamernek számít.

Egyik nap pont úgy indult, mint a többi: kávé, mosakodás, reggeli. Úgy nagyjából így is folytatódott, jött az ebéd és egyéb napi tevékenységek, majd a késő esti szokásos stream. A család a videóson kívül már nyugovóra tért, mikor egy kopogás törte meg a szokásos éjszakát.

Ello az ajtóhoz somfordált, de kinézve az ablakon egyáltalán nem ismerős arc fogadta. A srác ugyanis egészen Szingapúrból repült odáig, és az utazótáskájából ítélve ott is tervezett egy kicsit maradni. A creepy ismeretlen nem sokkal később eltűnt, de másnap újra felbukkant, ezért Ellohime a nézői segítségét kérte az ügyben.

Nos, a vége az lett, hogy Ello kifizette a srác útját vissza Szingapúrba…

Házba lövetés

https://www.youtube.com/watch?v=QqI3CUZwekA

 

Dr. Disrespect az egyik legmegosztóbb figura volt a Twitchen, ez tény. De az talán egy kicsit túlzás, hogy valaki megpróbálja őt megölni. Máshogy legalábbis nem lehet értelmezni azt, hogy egyetlen napon belül kétszer is rálőttek a házára, ahol mind otthon tartózkodtak.

A szerencsén múlott csak, hogy senkinek nem esett bántódása, az viszont különösen ijesztő, hogy minderre ilyen elborult agyú utálkozóknak egyáltalán lehetőségük van. Magát a Doktort is megviselték a történek, ami után egész napját a családjával töltötte.

Swatting 3.0

 

Az utolsó is egy swatting, csak hogy úgy tényleg lássuk, is, hogy milyen is a valóságban az, ha egy elmebeteg troll a felfegyverzett rendőrséget küldi egy ártatlanra. A videóban a Creatures csapatának irodájára küldtek egy egységet, ahol éppen Kootra streamelt. A játékos meglepően jól reagálta le a helyzetet, így személyi sérülés szerencsére nem történt.

Ezekből a példákból is érezhető, hogy a tartalomgyártók miért titkolják annyira a lakhelyüket, ugyanis pár szárezer követőből, vagy gyűlölködőből bőven elég akár egy is ahhoz, hogy tragédia történjen.

Ezek persze egyáltalán nem újkeletű dolgok, hiszen már a klasszikus értelembe vett celebsztárok, színészek és egyéb közszereplők is hasonló viszontagságoknak vannak kitéve már jó pár évtizede. Az internetnek hála viszont a streamerek és tartalomgyártók jóval szélesebb, és akár szélsőségesebb közönséghez is eljutnak, mint előttük bárki.

Természetesen megannyi hasonló történet akad még (Ice_Poseidon repülőjére bejelentett bombariadó, vagy CJayride megállás nélküli utcai követése), így arra kérlek, hogy ha tudsz ilyen rémisztő történeteket, azt írt meg nekünk a cikk alatt kommentben.

 

https://leet.hu/xmas/

×