Végre kiderült, hogy melyik játék volt idén a legnépszerűbb, legnézettebb játék a Twitchen. Nem a CoD, nem a Fortnite és nem is a Minecraft.

Nem is olyan rég írtunk róla, hogy jelentős mérföldkövet ért el a Youtube-on a Minecraft, ahol a tartalomgyártók és a nézők uralják a platformot a címmel. Más a helyzet azonban a Twitch esetében, ahol általában tudjuk, mik a legnépszerűbb játékok. Bár azt gondolnánk, hogy a Fortnite, a CoD és hasonló címek voltak idén a legnézettebbek, tévedünk. A Rainmaker.gg és a StreamElements State of the Stream 2021-es statisztikából kiderült,

melyik játék az év legnézettebb címe.

Bár éveken keresztül a League of Legends volt a legnézettebb játék, sőt volt olyan év (2018), amikor a Fortnite, idén már a GTA V vette át a vezetést. A LoL még mindig az egyik legnézettebb játék volt idén, bár nem az első. A többi top játék (nem sorrendben) a Fortnite, a Minecraft, a Call of Duty: Warzone, a CS:GO, a Valorant, a Dota 2 és az Apex Legends volt.

Vajon mi hozta vissza az embereket a GTA V-höz, ami egy 8 éves játék? Valószínűleg a GTA RP, ami igen csak pörgött az idén. A GTA RP 2013 óta létezik, de néhány népszerű változtatás a NoPixel szerveren visszahozta a játékosokat.

Határozottan kijelenthető, hogy a Twitch már nem csak a játékokról szól. Ahogy a fenti képen is látjuk, az első helyen az Általános csevegés áll, mint legnézettebb kategória. Egy rakás új nem-gaming kategória is létrejött, ami szintén sok nézőt vonzott.

Az össznézettség is jelentősen megnőtt idén, jóval több órát nézték a platformot, mint tavaly. A növekedés 45 százalékos, 24 milliárd a tavalyi 17-hez képest.

 

Te mennyit nézted idén a Twitchet?

Láttad, hogy mi a mémek eredete?

Mémek eredete 1. – Így néznek ki kedvenc mémjeink napjainkban

https://leet.hu/xmas/

×