Gaming

Felismered az összeset? – 6 ikonikus dallam és hang a gaming világából

Ha bárkit megkérdezel, hogy mitől lesz emlékezetes egy videojáték, azt mondhatják, hogy a grafika, a játékmenet vagy a történet. Van azonban egy dolog, ami egy életen át megmarad az emberben: a videojátékok, introk, bejátszások, vagy maga a konzol hangja. Legyen szó a karakterek hangjáról, amikor kiválasztod őket, vagy egy ismerős hangjelzésről a játékmenetből, még ha évek óta nem is hallottad őket, azonnal meg fogod ismerni a játékot. Íme, 6 videojáték-hang, amit mindenki ismerhet.

Íme, 6 videojátékhang, amit biztosan felismersz! Vagy mégsem?

Az első, 1980-as évekből származó PacMan

 

Ez a lista nem lenne teljes a videojátékok történetének egyik legnagyszerűbb hangja nélkül: Pac-Man hangja, ahogy a labirintusban mozog. Attól kezdve, hogy Pac-Mac 1980-ban először játszható volt egy árkád gépen, a klasszikus sárga korong összes iterációján keresztül, a Pac-Man waka-waka hangja velünk van.

Bár Pac-Man halálhangja is híres lehet, semmi sem fúrja magát annyira az agyunkba, mint Pac-Man mozgása. Ez a hang annyira tagadhatatlanul ikonikus, hogy a listánk első bejegyzésének kell lennie. Játszd le ezt a hangot bárkinek, kortól függetlenül, és el fogja tudni mondani, melyik játékból származik, és mikor evett először tablettát egy sötét szobában, és kergette a szellemeket Pac-Man-ként. Egészségedre, Pac-Man! Waka-waka stílusban.

Super Mario

Itt több hang is van, ami szinte az agyunkba égett. Most már hallod, ugye? Az ismerős csengőhang, amikor érmét gyűjtesz a Super Mario játékban. Még egy érménél is jobb, ha egy csomó érmén futsz át, és hallod a csing-csing-csinget, ahogy a számláló felszalad, és Mario begyűjti a vagyonát.

 

Ugyanannál a játéknál maradva, fogadok, hogy hallottad a kis boing hangot, amint elolvastad a címet. Mario eredeti ugrása, a dupla ugrása, a hang, amit akkor ad ki, amikor földet ér, sőt, még a „Ya-wah-yahoo!” is, amikor végrehajtja a hihetetlen hármas ugrását, mind beleégett az agyunkba.

Mario ugrása valószínűleg jobban felismerhető, mint az érmék hangja, mivel az ugrás valószínűleg az első dolog, amit egy Mario-játékban megpróbálsz megtenni. Az ugrás annyira szerves része a sorozatnak, hogy Mariót eredetileg „Jumpman”-nek akarták hívni.

 

PlayStation – Indítás

Bár ez nem játékhang, mégis úgy gondoljuk, hogy ez az egyik legikonikusabb hang, amely a játékhoz kapcsolódik. Sok játékos számára a PlayStation volt az első otthoni konzol, amely a legnagyobb játékokat hozta el a nappalijukba.

Ha bekapcsoltad a konzolt, vagy elindítottál egy lemezt, ez a lenyűgöző hangsorozat fogadott, a szintetizátorszerű hangoktól a lágy csengőhangokig.

 

Mortal Kombat – Finish Him!

A Mortal Kombat-sorozat már évtizedek óta létezik, és az idők során a játék minden aspektusát finomhangolták. Javult a grafika, a mozdulatok pontossága, még a játékosok listáját is bővítették és finomították.

A sorozat lelkes rajongói egyre jobbak lettek a játékban, és képesek voltak elképesztően lenyűgöző kombókat összeállítani, amelyek egy-egy felháborítóan véres finisherrel végződtek. Kétségtelenül a befejező mozdulatokról ismert a Mortal Kombat. Túlzottan véresek, tele vannak zsigerekkel, és most már saját röntgenképük is van.

De valószínűleg a legikonikusabb és legemlékezetesebb aspektusa ezeknek a befejező ütéseknek az, amikor a bemondó azt parancsolja, hogy „Végezz vele!”. Ez a két szó elég ahhoz, hogy felpezsdüljön a vérünk, és gyorsan lőjük ki a megfelelő gombnyomásokat. Nem számít, milyen régen volt már, a „Finish him!” még nagyon-nagyon sokáig velünk marad.

 

Metal Gear Solid Alert!

A Metal Gear Solid a lopakodós játékok csúcsa. Semmi sem közelíti meg azt a feszültséget és akciót, amikor Snake-ként próbálsz utat törni magadnak egy ellenséges bázison keresztül. Zárt ajtók, lézerek, őrök és biztonsági kamerák teszik a célodhoz való eljutást nem könnyű feladattá.

A játék lényege, hogy rejtve maradj, de ha mégis kiszúrnak, a videojátékok történetének egyik legikonikusabb hangja fog köszönteni. A riasztó hang, amely akkor szólal meg, amikor egy őr azt hiszi, hogy meglátott téged, felejthetetlen. Magasan szól, és úgy töri át a csendet, mint a mennydörgés. Elég ahhoz, hogy még a legkeményebb kémügynököket is megijessze.

Ha túl tudsz lépni azon a kis szívrohamon, ami mindig bekövetkezik, amikor meghallod ezt a hangot, szerintünk ez egy ügyes telefonos riasztás lenne.

 

 

M1 Garand „Ping” In Call of Duty

 

Szerintem már annyi is elég volt, hogy leírtam M1 rögtön hallottad is. Ez az egyik legszebb hang ha igazán szereted a fegyvereket. Természetesen ezt az érdekes hangot a Call of Duty is kihasználta, és mennél több játékába megpróbálta beletuszkolni. Nos annyira nem is bosszantó, hisz ez az egyik legkielégítőbb fegyver hang.

Bizonyára számtalan általad ismert hangot kihagytunk a listáról, ami megdobogtatja a szívedet. Oszd meg velünk a te kedvencedet kommentben és lássuk, kinek okoz hasonló élményt. 

Nektek melyik a kedvenc videojáték hangotok? 

 

DV

Korábbi cikkek

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

3 óra telt el azóta...

CoD-osok figyelem: Egy játékos megalkotta az ultimate FPS kontrollert

2024.04.01. - Nagyon régóta megy a vita az FPS játékok körül, hogy kontrollerrel vagy billentyűzettel…

7 óra telt el azóta...

Figyelem: Jönnek a REKLÁMOK a Discordra, már napokon belül

2024.04.01. - Hogy egy kicsit kontextusba helyezzük a dolgokat, a Discord 2015-ös indulása óta azt…

8 óra telt el azóta...

Boldog szülinapot, Gmail! Sokan poénnak hitték, ma a legnagyobb óriás

Gábor János 2024.04.01. - Poénnak gondolták a felhasználók azt, hogy a Google e-mail szolgáltatást indít,…

9 óra telt el azóta...

Apple: ennyivel rosszabb a régi iPhone-od, mint az új

Gábor János 2024.04.01. - Azzal a könnyed felütéssel népszerűsíti új, összehasonlító aloldalát az Apple, hogy…

9 óra telt el azóta...

Igazán ütős Field Uprade-et hoz el Rebirth a Warzone új szezonjában

2024.04.01. - A Warzone és Modern Warfare III soron következő szezonjától már csak néhány nap…

10 óra telt el azóta...