A TikTok idén hatalmasat ment, jelenleg pedig már a Google-nél is látogatottabb oldal a 2021-es mérések alapján.

Néhány éve még teljesen elképzelhetetlen volt, hogy valaha lesz majd egy olyan internetes cég, amely képes lesz letaszítani a rég elfoglalt trónjáról a Google óriását. Pedig 2021-ben számos egyéb meglepetés mellett erre is sor került, legalábbis ez derült ki a Cloudflare legfrissebb, 2021-es év domain lekéréseit összegző rangsorából.

A kínai székhelyű videós-zenés közösségi platform, a TikTok ugyanis óriási meglepetésre a Google-t lehagyva a leglátogatottabb oldal lett 2021-ben – a domain lekérések alapján.

Ez pedig azért is óriási eredmény, mert ugyanezen a Cloudflare listán tavaly csak a 7. helyet sikerült megcsípnie az akkor még fejlődő platformnak, míg a Google eredményébe nem csak a keresőt, hanem annak minden szolgáltatását – a térképet, a fotókat, a híreket stb. – beleszámolják.

És bizony, mivel a TikTok lett az év legnépszerűbb oldala olyan óriásokat előzött be, mint a Microsoft, a Facebook, a Youtube, az Amazon, vagy az Apple. Ezzel, illetve a WhatsApp megerősödésével az Instagram már be sem került a top10-be.

A TikTok sikere természetesen a közösségi portálok között is érezhető, hiszen messze magasan vezeti a listát a Facebook előtt, sőt, a Twitter is belehúzott, ami sikeresen beelőzte a szintén Mark Zuckerberghez tartozó Instagramot. A mérésekből az is kiderült, hogy a TikTok mikor vált vezetővé idén: az év elején csökkenő, majd stagnáló tendencia után márciusban robbanásszerűen megnőtt a látogatottság, amit aztán év végéig fenn is tudott tartani.

2021 leglátogatottabb oldalai:

  1. 1 TikTok.com
  2. Google.com
  3. Facebook.com
  4. Microsoft.com
  5. Apple.com
  6. Amazon.com
  7. Netflix.com
  8. YouTube.com
  9. Twitter.com
  10. WhatsApp.com

Kép: Cloudflare

Harc a virtuális koronáért – Ők lettek 2021 legnézettebb Twitch streamerei

 

https://leet.hu/samsung/

×