Valószínűleg nem lep meg senkit, hogy xQc bebetonozta magát az első helyre, – idén is ő lett a Twitch legnépszerűbb streamere. Ezzel már két egymást követő évben is ő lett a Twitch királya.

Nagy kihívást jelent annak megállapítása, hogy ki a „legnépszerűbb” Twitch streamer, mert attól függ, hogy melyik statisztikát használjuk. A csúcsnézettség, az előfizetők száma és az összes követő mind-mind olyan mérőszámok, amelyeket a streamerek rangsorolásához használnak.

A népszerűség mérésének legpontosabb módszerei azonban az átlagos nézettség és a nézett órák száma, – bár egyik sem tökéletes. Az átlagos nézőket befolyásolhatja egyetlen jól sikerült stream is. A nézett órákat befolyásolhatja az, hogy egy tartalomgyártó mennyit streamel, de általában ez a legjobb mérőszám hosszú időn keresztül.

Szerintem nem meglepő, hogy két egymást követő évben is a korábbi Overwatch-profi Felix „xQc” Lengyel volt a legnézettebb streamer a nézett órák alapján, ezzel megszilárdítva helyét a csúcson. De ki következik a kanadai
sztár után?

A Top 10 legnézettebb Twitch-csatorna 2021-ben

Csatorna Nyelv Nézett órák
xQcOW Angol 261.3 millió
loud_coringa Portugál 186.1 millió
Gaules Portugál 168.9 millió
MontanaBlack88 Német 116.5 millió
auronplay Spanyol 116.4 millió
HasanAbi Angol 115.9 millió
shroud Angol 110.6 millió
NICKMERCS Angol 108.1 millió
summit1g Angol 107.1 millió
loltyler1 Angol 103.9 millió

A Rainmaker.gg adatainak köszönhetően, a StreamElements-szel együttműködve, a rangsor azt mutatja, hogy a nem angol nyelvű csatornák növekedése 2021-ben is folytatódott. Az első 10 helyezett felső rétege nem angol nyelvű, kettő portugál, egy spanyol és egy német nyelvű.

xQc dominanciája

xQc azonban továbbra is dominálja a Twitchet. A nézett órák számában hatalmas különbség van, még a második helyezetthez képest is, és ez a streamelt óráinak köszönhető, mivel a hét szinte minden napján közvetít, gyakran 12 órán keresztül – vagy még tovább.

Forrás: StreamElements / Rainmaker.gg

„xQcOW bebetonozta sztárságát azzal, hogy két egymást követő évben is a legnézettebb streamer volt a Twitch-en” – mondta Jason Krebs, a StreamElements CBO-ja.

Mi a helyzet a női streamerekkel?

Talán feltűnő, hogy a Top 10-ből hiányoznak a női streamerek. A legnézettebb női streamer 2021-ben Amouranth lett, megelőzve Pokimane-t, aki a korábbi években is az első helyet foglalta el.

„Amouranth és az a képessége, hogy több tartalmi kategóriában is dominálni tudott, elhozta a koronát a legjobb női streamer címre, az összesített #160-as helyről a #33-ra lépett előre, és egyike volt a 2 női alkotónak a Top 100-ban” – mondta Krebs.

Mivel számos női streamer van feltörekvőben, lehetséges, hogy 2022-ben vagy azon túl betörnek majd a Top 10-es összesített listára is.

Ám ne csak a streamről legyen szó, a Steam is ünnepel!

Így szavazz a 2021-es Steam Awardson – ingyen cucc jár érte

https://leet.hu/xmas/

×