A rangsorolt mód valószínűleg a Warzone legkeresettebb és legjobban kért funkciója, de vajon megérkezik-e Calderára és „megmenti-e” a játékot?

Nehéz elhinni, hogy a Warzone közel két év után még mindig nem rendelkezik Ranked móddal, holott a CoD az egyik legversenyképesebb franchise. Minden nagyobb Call of Duty-kiadás jellemzően Ranked játékot kap, és ami még fontosabb, a főbb vetélytársak is Ranked játékkal büszkélkedhetnek.

Így van, az Apex Legends rendelkezik rangsorolt mérkőzésekkel, sőt, még Arénákkal is. Még a Fortnite is átvette végre a Ranked változatot, hogy a játékosok élvezhessék a versenyképesebb és ügyességi alapú lobbikat.

De mikor jön a Warzone rangsorolt módja? Jön egyáltalán?

Tekintettel arra, hogy a Warzone rajongók milyen hevesen kérik ezt a funkciót, zavarba ejtő, hogy a játék még mindig nem rendelkezik Ranked móddal.

 

Ahogy már említettük, a Warzone néhány versenytársa a BR műfajban már rendelkezik Ranked opcióval. NICKMERCS pár hónapja még azt is mondta, hogy a Warzone „nem maradhat fenn” Ranked mód nélkül. Hasonlóan az anti-cheat szoftverhez, amelyre a játékosok oly régóta vágytak, az is lehet, hogy egy Ranked mód valójában titokban már hónapok óta fejlesztés alatt áll, ahogyan a RICOCHET is (volt).

Miért nincs Ranked mód a Warzone-ban?

Az egyik legvalószínűbb válasz az, hogy a hackerek és a csalók miatt. Nehéz lenne úgy fenntartani a rankokat, hogy a csalók teljesen elárasztják a meccseket. Ám most, hogy itt a Caldera és a RICOCHET anti-cheat, lehetséges, hogy a Ranked játékmód is érkezhet – persze ahhoz előbb ki kéne javítani a játék rengeteg problémáját, amivel a konzolos és a PC-s játékosok küszködnek lassan hetek óta.

Szóval most, hogy a Warzone biztonságosabbá vált, a Raven valószínűleg úgy érzi majd, hogy bevezethet egy olyan rangsorolt rendszert, amelyet nem zavarnak meg a hackerek és csalók. Ezt azt is jelenthetné, hogy nem lenne további probléma a túl erős, vagy túl gyenge lobbik keveredésével, mivel rankok szerint lennének leosztva a játékosok.

Viszont sok probléma lehet a magas rankokon. Mivel kevés olyan játékos van, aki valóban kiemelkedik a többi közül magas K/D-jának köszönhetően, így ezek a játékosok nehezebben találhatnak lobbit. Lehetséges, hogy reggel akár 10-20 percbe kerülhet, mire egy azonos ügyességű lobbit talál a játék. Ez pedig egy igen negatív tényező, mivel lehet, hogy az első kör előtt kiesnek a játékosok.

Legalább az anti-cheat működik.

Újabb banhullám – Közel 50 ezer csalót kapott el a RICOCHET

https://leet.hu/samsung/

×