Szeretjük látni, amikor a világ elismeri a videojátékokat. Ez különösen jól esik olyan szakmai oldalról, ahol nem jellemzők a videojátékok.

Azt már jól tudja mindenki, hogy a videojátékokat több díjkiosztón is elismerik. Nagyon jól eső dolog azonban, amikor egy játék olyan szakmai bizottságtól kap elismerést, mely alapvetően nem foglalkozik a játékokkal. Pedig ez történt most.

A Hades című most történelmet írt, hiszen az első játék, amely elnyerte a Hugo-díjat.

 

Hugo-díj egy művészeti díj, amelyet minden évben a World Science Fiction Society összejövetele, a Worldcon küldöttei ítélnek oda a megelőző naptári évben a science fiction és a fantasy műfajában született művekért és elért eredményekért. A díjat Hugo Gernsbackről, az Amazing Stories című sci-fi magazin alapítójáról nevezték el. A Hugo-díj a Nebula-díj mellett a legismertebb sci-fi-kitüntetés.

A legjobb sci-fi/fantasy alkotásoknak járó éves irodalmi díjat tehát most a Hades kapta, elismerve, hogy a videojátékok is kiváló irodalmi értéket képviselnek.

Ez az első év, hogy a Hugo Awards a „Legjobb Videojáték” kategóriájával bővült. A többi játék, amelyet idén jelöltek, a következők voltak: Animal Crossing: New Horizons, Final Fantasy VII Remake, Blaseball, The Last of Us Part II és Spiritfarer.

„Hihetetlen megtiszteltetés számunkra, hogy mi lehetünk az első Hugo-díj kitüntetettjei a legjobb videojáték kategóriában” – mondta a Supergiant Games kreatív igazgatója és a Hades írója, Greg Kasavin.

 

 

 

Persze nem biztos, hogy a jövőben is díjazzák a videojátékokat ezen a díjátadón, szóval lehet, hogy ez egy kivételes eset. Gratulálunk!

Ezt olvastad már?

Magyarországon is kapható az új Xboxos Adidas cipő – az árán sokak szeme fennakadhat

 

 

https://leet.hu/xmas/

×