A magyar Digic Pictures közel 20 éve a világ egyik legjobb 3D animációs stúdiójának számít, ahol több videojáték-sorozat előzetesét és átvezetőit készítették.

Azt hiszem bátran kijelenthető, hogy a budapesti székhelyű magyar Digic Pictures az egyik legsikeresebb hazai vállalat a videojátékok – és filmek – porondján. Ebben persze nem elhanyagolható szerepe volt Andy Vajna alapítónak is, akinek köszönhetően első munkájuk között a Terminátor 3-mat tudhatták, illetve a szintén Vajna tulajdonában álló Black Hole Entertainment által fejlesztett Armies of Exigo-ba is bedolgoztak.

Játékot ugyan sosem fejlesztett a szuper tehetséges szakemberekből álló csapat, de megannyi más mellett olyan projektekben vettek részt, mint a Call of Duty-, a Halo- és az Assassin’s Creed-sorozatok, a The Witcher 3, vagy az Uncharted 4. A Digic Pictures munkáit pedig még azok is ismerhetik, akik amúgy eddig a cég létezéséről sem tudtak, hiszen a stúdióban születtek meg azok az előzetesek, melyekkel a fent említett játékokat is reklámozták-bemutatták, de többször ők készítették a játék közbeni átvezető videókat is.

A Digic Pictures most egy hatalmas szintlépés kapujába ért, ugyanis a svéd illetőségű Embracer Group a Dark Horse Media felvásárlása margóján azt is bejelentette, hogy megvásárolták a magyar vállalatot is. 

„A DIGIC a világ legjobb animációs stúdiója. Több játékanimációs terméken dolgoztak, mint az iparág bármely cége, és hihetetlen tartalmat hoztak létre olyan streaming partnereknek is, mint a Netflix. A DIGIC továbbra is kreatív szolgáltatásokat fog nyújtani külső partnereinknek, valamint az Embracer csoporton belüli stúdióknak valamennyi üzletágunkban. Rendkívül tisztelem Alexet, és nem is lehetnék boldogabb, hogy az Embracer családban üdvözölhetem. Pontosan az ilyen tranzakciók miatt szeretem azt, amit csinálok.” – mondta Matthew Karch, a Saber Interactive vezérigazgatója, melyen keresztül hozták tető alá a megállapodást.

Rabb Sándor Alex, a Digic társalapítója szintén azt nyilatkozta, hogy a stúdió továbbra is vállal majd külsős megbízásokat, melyek mellett már az Embracer Group tulajdonában lévő játékfejlesztőket is támogatni fogják. Ez pedig azt jelenti, hogy sok más mellett hamarosan a Gearbox (erre korábban már volt példa) a THQ Nordic, a Saber Interactive (4A Games, 3D Realms, ZEN Studios), illetve a Koch Media (Deep Silver) játékainak előzeteseit és átvezetőit is a 400 fős magyar gárda készítheti majd.

30 éves a magyar internet – Így ünnepelnek a hazai net úttörői

 

via – TheGeek

 

https://leet.hu/xmas/

×