A League of Legends rengeteg változtatáson ment keresztül mióta megjelent. Ez azt is jelentette, hogy valamitől megváltak a fejlesztők.

Mindenkinek van olyan játékeleme a League of Legends-ben, amit nagyon szeretett, de az évek múlásával kivették a játékból. Sajnos a játékok változása elkerülhetetlen, hiszen az idők változnak, így játékoknak is kell, vagy a játékosbázis fogja bánni.

Ám vannak olyan döntések, amelyeket nem lehet megérteni játékos szempontból. Ez mindenkinek más lesz, de egy YouTuber, Nicolai, készített egy League of Legends listát az eltávolított dolgokról.

Nézzük is, miket távolítottak el a LoL fejlesztői, amik talán neked is hiányoznak.

Téli Summoner’s Rift

Tökéletes kezdés. Lassan itt a karácsony és a Summoner’s Rift idén sincs hóba burkolva. Ez miért is van? Miért nincsen téli map? Lusta a Riot?

Erre már 2019-ben válaszoltak a fejlesztők és elmondták, hogy nincs tervben, hogy visszahozzák a téli térképet. Mellesleg nem is tudják visszahozni az előző verziót a sárkányok miatt. Ám természetesen ez mind csak olcsó kifogásnak tűnik.

/all chat

Mármint a terv, hogy kikapcsolják az /all chatet. Ez egy gyenge próbálkozás volt a toxic viselkedés féken tartására a Riot részéről, hiszen akik igazán nagy problémát jelentenek, azok a csapattársak, és nem az ellenséges csapat.

Illetve ki lehet kapcsolni manuálisan is.

Mellesleg rengeteg profi játékos és content creator is felszólalt az /all chat kikapcsolása ellen. Így hát úgy tűnik, hogy a Riot dobta az egész ötletet.

Twisted Treeline

Eltérve az eredeti listától, a 3v3 térkép eltávolítása meglepte a játékosokat. A Riot viszont úgy gondolta, hogy itt az ideje mennie a kis pályának, mert régi és bugos volt.

Ám cserébe kaptunk 2 ikont és egy emote-ot is! Wow!

Ellenséges Honor

A régebbi LoL játékosok emlékezhetnek, hogy volt egy időszak, amikor az ellenséges csapatot is tudtad Honorálni. Nekem nagyon tetszett ez a rendszer, és úgy gondoltam, hogy marad is, mert befolyásolhatja, hogy milyen csapattársakat kapsz majd a ranked mérkőzéseken.

Ám ez másképp történt az új League kliens érkeztével. A Riot eltávolította ezt a funkciót – pedig még skint is lehetett ajándékozni az ellenséges játékosoknak.

LTM

Limited Time Modes. Ezek azok a játékmódok, amik egy limitált ideig voltak elérhetőek. Tökéletes példa erre az Odyssey, az egyik legsikeresebb ilyen játékmód.

Itt a játékosok egy PVE élménynek lehettek részesei, különböző nehézségi szinteken. Ezek a játékmódok sokszor rengeteget segítettek a játékosok képességeinek fejlődésében. Ez egy annyira különleges élmény volt, hogy rengeteg játékos a mai napig felhozza a témát a különböző social media platformokon.

Ám a játékmód nem fog visszatérni, hisz a fejlesztők szerint ugyanaz a helyzet, mint a téli pályával, valamint játék egy motorváltozáson is átesett.

Rúnák

Áhh, a jó öreg rúnák. Rengeteg játékos imádta őket, rengeteg kezdő pedig egyenesen utálta. Talán az egyetlen pay-to-win funkció lehetett a játékban, hiszen a kezdő játékosok egy darab rúnával sem rendelkeztek, és ezeket csak megvásárolni lehetett.

És akkor még nem is beszéltünk a rúna oldalakról, és a limitált kiadású rúnákról, mint a téli és a Razer. Ezt átvette az új rendszer, amihez most már nem kell megvásárolni egyenként a rúnákat, de kevesebb változatosságot is biztosítanak.

Neked melyik hiányzik a legjobban? Nekem az Odyssey játékmód.

Nézettség, hősök, játékosok – A Riot bemutatta a 2021-es LEC statisztikáit

https://leet.hu/samsung/

×