A Facebook, mely szándékosan változtatott nevet idén, megkapta az 2021-es év legrosszabb vállalatának járó díjat.

Amikor a Facebook-ról beszélünk, még mindig arra a vállalatra gondolunk, ami nem is olyan rég nevet változtatott. Az újabban Meta néven futó cég, mely több közösségi platform tulajdonosa, azért is változtatott nevet, hogy elkerülje az azonosítást egyéb platformok botrányaival. Ez úgy tűnik, idén nem sikerült. A Yahoo! Finance, mely minden évben díjat osztogat a piaci teljesítmény és egyéb események alapján a legjobb és legrosszabb vállalatoknak,

Mark Zuckerberg cégét hirdette ki 2021 legrosszabb vállalatának.

2021-ben egyébként a Microsoft (MSFT) lett a legeredményesebb cég, elérve a 2 billió dolláros határt, 53%-os részvényárfolyam emelkedéssel. A Yahoo Finance az év legrosszabb cégét is kiválasztja, bevonva az olvasókat a szavazásba, hogy kiderüljön: melyik cég idegesítette fel őket a legjobban.

Az eredményt részletező dokumentum szerint a Facebook/Meta jóval több szavazatot kapott idén, mint a második helyen szereplő Alibaba.

Miért?

Jogos lehet a kérdés, hogy mi volt az emberek problémája a Facebookkal idén. A legtöbb szavazó a gyerekekre és fiatalokra gyakorolt hatása miatt gondolja a legrosszabb vállalatnak. A Meta tulajdonában lévő Instagram miatt a tizenéves lányok rosszul érzik magukat. 30 százalék kíváncsi, hogy mit hoz ki a cég magából a névváltás után. Többen emelték fel a hangjukat a Facebook cenzúrával kapcsolatban is, hiszen sokan úgy érezték nem mondhatják el azt, amit akarnak.

Az emberek azt is sérelmezték, hogy a hamis információ-terjesztést nem ellenőrizték eléggé, ami miatt sokan nem vették komolyan a járványügyi előírásokat. Sokan a vállalatot összekeverik magával a Facebook platformmal, így talán tényleg jól jött a névváltás.

Ezt láttad már?

Kiszivárgott az érkező NVIDIA kártya doboza – Tényleg létezik 450 wattos bestia!

 

https://leet.hu/samsung/

×