A retro-élményt adó fekete és fehér parancssor megújul jövőre.

Szerintem mindenki emlékszik még, amikor kisgyerekként a fekete-fehér parancssort megnyitva igazi hackernek érezhettük magunkat. Emlékszem, órákat töltöttem el különböző parancssorok futtatásával.

Ám ez már csak egy gyerekkori elmék lesz, mivel a Microsoft 35 év után eltávolítja a klasszikus konzolfelületét.

Az változás 2022-ben érkezik a Windows 11-be, amikor az úgynevezett Windows Terminal érkezik a Console Host helyére – a Terminal eddig is elérhető volt, de most átveszi a Console Host helyét véglegesen.

A Console Hostot jelenleg az olyan programok futtatására használjuk, amikhez nem kell grafikus elemeket megjeleníteni. Csupán csak karakteres/szöveges kezelőfelületet használ.

 

A Windows Terminal ezzel szemben rengeteg új és felhasználóbarátabb az elődjével szemben. Képes több különböző fülön több különböző konzolablak kezelésére, a szöveges parancssori felület mellett grafikus vezérlőelemeket is kínál bizonyos funkciók gyorsabb eléréséhez, és teljes mértékben támogatja a Unicode, sőt, az emoji-k használatát is.

Arról még nem esett szó, hogy a Microsoft mikor tervezi a váltást a Windows Console Host-ról a Windows Terminal-ra, de lehetséges, hogy a Windows 11, 2022-es frissítésében történik meg majd a változás. Természetesen, ha már most ki szeretnéd próbálni a Terminalt, akkor megteheted a Gépház fejlesztői opciói közt.

Azt tudtad, mi történik a Loading Screen mögött?

Ami a Loading Screen mögött van – Ez történik, amikor tölt egy játék

 

 

https://leet.hu/samsung/

forrás: Microsoft

×