Akkora siker lett a Pókember: Nincs hazaút, hogy még a Star Wars-mozikat is maga mögé utasította a nyitóhétvégéjén.

A Sony-Marvel-Disney megatrió együttállásának gigászi sikerét mi sem mutatja jobban, hogy a legújabb közös mozijuk, a Pókember: Nincs hazaút nemcsak, hogy hozta az elvárt nyitóhétvégés bevételeket, de messze magasan túl is szárnyalt minden hozzá fűzött elképzelést.

A filmet a koronavírus-járványra való tekintettel nagyjából 130-150 millió dolláros nyitányra várták az Államokban, amit egy komplett hétvégére számoltak. Ehelyett az új pókkaland már az első napon 121 millió dollárt hozott, ami a későbbiekben csak még jobban csúcsosodott, majd 253 millió dolláros bevételt produkált, méghozzá csak Amerikában – írta a Variety.

Az új Pókember nemzetközi viszonylatban 60 államból 334,2 millió dollárt gereblyézett össze a nyitóhétvégén, ami azt jelenti, hogy összesen 587,2 millió dollárt hozott a három jó barát kasszájába. Ezzel pedig messze magasan a legsikeresebb premier a COVID-időszakban, amivel minden idők harmadik legjobb nyitányát tudhatja a magáénak, a negyedik helyre besorolva a Star Wars: Ébredő erőt, ami 247 millió dollárral zárta az első hétvégéjét.

A Pókember: Nincs hazaútnál csak két film volt sikeresebb a kasszáknál, mindkettő a Disney szuperhős istállójából galoppozott ki. Nem meglepetés, hogy az egyik a Bosszúállók: Végtelen háború, a másik pedig a Bosszúállók: Végjáték – előbbi 257 millió, utóbbi 357 millió dollárral tartja a rekordot. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeket az eredményeket a kínai piac nélkül érte el a pókfej, ott ugyanis még nem mutatták be az újabb mozit, így várhatóan még több rekordot fog majd bezsebelni.

Borítókép: GamersGrade

Nbertelen összegért kelt el Zsozeatya Ladája

https://leet.hu/xmas/

×