Viszonylag olcsó, gyorsan beszerezhető, de kifejezetten remek ajándék ötletek, ha tanácstalan vagy, hogy mit vegyél a gamer szerettednek.

Remélem hozzám hasonlóan sokan vannak olyanok, akik az utolsó pillanatokig halogatják a karácsonyi ajándékok megvásárlását, pont úgy, mint ennek az ötletadónak a megírását. Sebaj, hiszen nincs is könnyebb dolgunk annál, mint ajándékot venni egy gamernek, így a cikk végére érve olyan pro leszel a gamer ajándékozásban, hogy azt nem csak karácsonykor, hanem tulajdonképpen bármikor be fogod tudni majd vetni.

Mielőtt azonban belecsapnánk az ünnepi töltött káposzta közepébe, előre leszögezném, hogy a megfelelő ajándék kiválasztásához elengedhetetlen, hogy tudd, mivel játszik a célszemély, vagy mi a kedvenc alkotása. Mert hát egyáltalán nem áll az az állítás, hogy egy játékos minden gamer cuccnak örül, próbálj csak egy World of Warcraft Hordás játékosnak „Allis bögrét” ajándékozni és meglátod.

https://leet.hu/xmas/

1. Könyvek 

Bizony-bizony, a jó öreg könyvek. Szerencsére ez a tartalomfogyasztási forma sosem megy ki a divatból, sőt, ha lehet ilyet mondani, még tovább evolválódik. Manapság már mindenféle videojátékos címhez találunk olvasmányt, kezdve a fent említett World of Warcrafttal, az Assassin’s Creeden és Halón át egészen a Gears of War-ig. Ehhez nagy segítség lehet a Szukits, akik tulajdonképpen a magyarul megjelent kiadványok jelentős részét felvonultatják.

Pro tippek:

  • Metro-könyvsorozat
  • Vaják-sorozat
  • WoW-könyvsorozat
  • Tom Clancy könyvei

2. Képregények

A könyvekhez hasonlóan az egyik legjobb formája a videojátékok világának kibontására a képregény, ami nyilván azt is jelenti, hogy egy csomó játék kapott képregényes adaptációt és/vagy bővítést. Itt nehéz mellényúlni, ezért most nem is javaslok semmit, azt azonban megjegyezném, hogy itt jóval korlátozottabbak a lehetőségeink, mint a könyvek esetében. A vizsgálódáshoz ismét a Szukits felületét ajánlom, sok-sok kiváló kiadványt lehet találni.

3. Társasjátékok

Az egyik legjobb módja a hardcore fanok valóságba való kirángatásához egy jó kis társas, ami nem mellesleg pont az egyik kedvencük alapján készült. Tucatnyi videojáték kapott már asztali megfelelőt, így tényleg elég nagy a merítés, de ha esetleg nem találsz megfelelőt se ess kétségbe, hiszen egy jó társas, legyen az bármilyen is, mindig tökéletes ajándék tud lenni.

Pro tipp: Ha tudod, milyen játékért bolondul a gamer, akkor előbb nézz szét a LEET Shopban, ha ott nem találsz semmi neki valót, akkor szimplán írd be a játék nevét és utána a ‘társasjáték’ szót a keresőbe, és már böngészhetsz is a kínálatban. Arra azonban érdemes figyelni, hogy némelyik csak angol nyelven érhető el.

4. Gyűjtői kiadások, relikviák

Egy játékrajongó mindig, minden körülmények között örül egy-egy gyűjtői kiadásnak, teljesen lényegtelen, hogy megvan-e már neki az adott játék, avagy sem. Minél komplexebb a dolog, annál jobb, és értelemszerűen annál drágább is. Erre vannak külön Facebook-csoportok is, azokban is érdemes körülnézni, de egy csomó fizikai üzletben is találtunk nagyon komoly lootokat.

Pro tipp: a legjobb, ha a gyűjtői csomagban van szobor, kvázi ez a legfontosabb része az egésznek. Ez nagyon sokfajta lehet, sőt, egy csomót még külön is árulnak. Az sem baj, ha külön veszed meg őket, ha az illetőnek már megvan a játék. Külön rubrikát nem szentelek neki, így gyorsan megemlítem, hogy te is összeállíthatsz különböző merchekből egy saját csomagot, amibe kerülhet póló, bögre, figura, kulcstartó, táska, párna, pénztárca, puzzle stb. stb, ezt pedig akár a LEET Shopban is megteheted.

5. In-game cuccok, ajándékkártyák, pééénz

Tudom-tudom, elég kényelmetlen és személytelennek hathat, de ez az igazság: a pénzt mindenki szereti. Főleg, ha arra költheti, amire csak akarja. Egy olyan játékos számára pedig kifejezetten remek ajándék is lehet, aki sokat játszik online játékokkal, ami azért elég sanszos. Ehhez pontosan tudni kell, hogy az adott személy mivel játszik, ugyanis néhány játékban (pl. Fortnite) már ajándékozhatunk játékbeli pénzt is, vagy akár Battle Pass-t. Ha azonban a játék nem támogatja az ajándékozást, akkor okosan kell megoldani -> üdvözlőkártyára írni kódokat, vagy egy trükkös csellel a háta mögött meglepetésként feltölteni az accountját (ez utóbbi nem lesz egyszerű).

Pro tipp: nem csak in-game ajándékkártyákat, hanem akár előfizetéseket is lehet ajándékozni, itt pedig a lehetőség tényleg határtalan: lehet az éves PS Plus, Xbox Game Pass Ultimate, vagy GeForce Now is.

Természetesen nem csak ennyi lehetőség van, hiszen ezeknél drágább ötletek is akadnak, például lehet különböző kiegészítőket is – billentyűzetet, egeret, pro kontrollert, fejhallgatót stb. – ajándékozni, esetleg egy gamer szék is remek lehet, ha a pénztárca engedi. Én inkább ilyen last minute, de annál jobb ötleteket próbáltam adni, remélem sikerült is, ha pedig tovább is tudod bővíteni, akkor azt mindenképpen tedd meg kommentben, hátha másnak tudsz vele segíteni.

Jó ajándékozást, és kellemes ünnepeket!

https://leet.hu/xmas/

×