Az orosz pénzügyi és banki szakemberek osztják az brit kollégáik véleményét, akik komoly szabályozás és korlátozás alá vetnék a kriptovalutákat.

Míg a világ túlsó felén hivatalos fizetőeszközt csináltak a Bitcoinból és feltöltötték vele az államkincstárat, addig Európában és Oroszországban Kínához hasonló, de nem olyan szigorú szabályozások bevezetésén gondolkoznak.

A héten korábban a Bank of England szakemberei szólaltak meg a Bitcoin instabilitásával kapcsolatban, amely szerintük komoly kockázatokat tartogat a befektetők számára. Most pedig már az orosz központi bank is felkapta a fejét, akik osztván az angol szakértők véleményét a kriptovaluták szabályozását sürgetik.

A Reuters értesülései szerint az oroszországi központi bank vezetői tárgyalásokat folytatnak különböző piaci szereplőkkel és szakértőkkel azért, hogy közösen dolgozzák ki a kriptovaluták kereskedését korlátozó tilalmat. A portál szerint két lehetséges forgatókönyv között vacilálnak; az egyik a digitális pénzek teljes tiltása, vagy csak az új kriptoeszközök vásárlásának tiltása.

Ez persze különösen nem érte a kriptopiacot hideg zuhanyként, hiszen Oroszország már évek óta rossz szemmel nézi a digitális valuták népszerűsödését, szerintük ugyanis mindez csak a bűnözés melegágya. Az orosz jegybank elnöke, Kszenyija Judaeva szerint a kriptovaluták növekvő népszerűsége fenyegetés a pénzügyi stabilitásra nézve, melyek használata csökkenti a monetáris politika hatékonyságát.

Mindeközben a jegybank Judaeva vezetésével egy úgynevezett digitális rubel bevezetésén is dolgozik, mellyel modernizálnák az orosz pénzügyi rendszert, felgyorsítva ezzel a fizetéseket és ellensúlyozzák a többi kriptovaluta által jelentett potenciális fenyegetést. Ez a felállás pedig nagyon is hasonlít a kínai helyzethez, ahol vélhetőleg a digitális jüan okán teljes mértékben betiltották a kriptovaluták használatát.

Egy férfi kivágott a kukába 7500 (!!!) bitcoint – az egész szeméttelepet feltúrná érte

 

https://leet.hu/samsung/

×