Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony még nem engedné el a felemásra sikeredett, de gyönyörű és kifejezetten érdekes világban játszódó The Order 1886-ot.

A PlayStation 4-es korszakot egészen erősen szerette volna kezdeni a Sony, ezért pedig hajlandó volt megegyezni a korábban már többször bizonyított Ready At Dawn stúdióval, hogy papíron egy egészen izgalmasnak tűnő teljesen új IP-t szállítsanak az akkor még újgenerációs konzolra.

Ez lett végül a vérfarkasra vadászós The Order: 1886, ami nem csak a PS4 egyik legnagyobb erődemonstrációjának ígérkezett, hanem egyben válasz is volt az Xbox 360-nal csúcsra járatott Gears of War-sorozatra. Az első előzetesek és játékmenet bemutatók alapján pedig nagyon bizakodóak lehettünk, hiszen egy kifejezetten gyönyörű és érdekes világban játszódó alkotás körvonalazódott, aminek minden esélye megvolt rá, hogy a Sony egyik zászlósává legyen.

Aztán jött a 2015-ös megjelenés, majd minden köd szertefoszlott. A játék tényleg gyönyörű volt, sőt, a mai napig egy percet sem öregedett, azonban ezt annak köszönheti, hogy irtó korlátozott volt a mozgástér, kicsit és rövidek voltak a pályák, ahogyan a játékmenetben is erősen megvolt kötve a játékosok keze. Tulajdonképpen a szokásosnál interaktívabb filmet kaptunk.

A stúdiót a negatív kritikák hatására a Sony is elengedte a szorításából, amit a Facebook vásárolt meg, a The Order pedig totális feledésbe merült az olyan címek mellett, mint a Horizon, a God of War vagy a Pókember. Potenciál pedig nagyon is volt benne, a befejezés meg finoman szólva is folytatásért ordítozott.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Sony feltámasztaná a többrészesnek szánt játékot, legalábbis erre utalhat, hogy a vállalat december elején levédette a védjegyét. Ez persze (és sajnos) nem jelenti egyenesen azt, hogy tényleg lesz egy folytatás, mindenesetre még nem nagyon szeretnék elengedni az alternatív történelemben játszódó „kissé” steampunk beütésű dark fantasy The Order 1886 kezét.

Ha viszont valóban lesz második rész, akkor már csak az a kérdés, hogy melyik belsős csapat fogja tető alá hozni. A legesélyesebbnek a Naughty Dog tűnhet, hiszen ők most pont felszabadultak egy újabb projektre, arról már nem is beszélve, hogy jelenleg ők a világ legjobbjai a narratív akciójátékok műfajában. Remélhetőleg hamarosan kiderül.

via – PSU

Brutál erős, dupla “videokártyás” PS5-ön dolgozhat a Sony – új szabadalom árulkodott

 

https://leet.hu/xmas/

×