Valaki komoly hibát követett el az óriáscégnél.

Az Intel weboldalán különös driver bukkant fel csütörtök délután. A 30.0.101.9999 verziószámot viselő illesztőcsomag első ránézésre nem tartogatott semmilyen meglepetést, ám hamar kiderült, hogy hatalmas hibát vétett a cég. Egy olyan telepítőt sikerült feltölteniük a publikus tárhelyre, mely a még be sem jelentett, félkész videókártyáik információit is tartalmazza, a még meg sem jelent processzorok beépített egységeivel egyetemben.

Kiszivároghatott a dedikált videókártyák neve is!

Az Intel év közben annyit már elárult, hogy Arc Alchemist lesz a széria neve, ám pontos elnevezésekkel vagy kategórianevekkel még sehol nem találkozhattunk hivatalos formában. A driver tanúsága szerint az alábbi GPU-kra mindenképp számíthatunk:

  • Intel (R) Arc (TM) A380 Graphics Family.
  • Intel (R) Arc (TM) A350 Graphics Family.
  • Intel (R) Arc (TM) A370M Graphics Family.
  • Intel (R) Arc (TM) A350M Graphics Family.
  • Intel (R) Iris (R) Xe A200M Graphics Family.

Úgy tűnik az Intel sem bonyolítja túl az elnevezéseket, az „A” betű az Alchemist szériára utal, ezt pedig a kártya erősségét jelképező számok követik, akár csak az NVIDIA vagy AMD kártyák esetében. A korábbi pletykák alapján az A380 a 1650 Super teljesítményét hozza, így számíthatunk A390 és/vagy A395 VGA-kra is, ha tényleg meg akarják szorongatni a 3070-et is a kék gyártó mérnökei.

Az új 12 GB-ás RTX 3080 egy nagy áldás lehet a kriptovaluta-bányászok számára

https://leet.hu/samsung/

×