A Royal Panda összeállt egy pszichológuscsoporttal, hogy meghatározza, mely játékosok rendelkeznek a legmagasabb IQ-val.

A Royal Pandának és az akadémiai szakértőknek köszönhetően végre van válasz arra, hogy mely játékosok rendelkeznek a legmagasabb IQ-val. Az eredmények meghatározásához egy négyrészes IQ-tesztet végeztek 1001 játékos és technológia-felhasználó körében.

A vizsgálat az intelligencia négy kulcsfontosságú mérésére összpontosított:

Verbális intelligencia, matematikai képességek, logikus gondolkodás és vizuális gondolkodás.

A teszt elvégzése előtt minden egyes résztvevőtől demográfiai azonosítókat kérdeztek, például a preferált platformot és a legutóbb játszott játékot, ami az eredmények kiszámításához volt szükséges. Az alkalmazott módszerek miatt a tanulmány a népszerű játékokra és a különböző konzolokra vonatkozó IQ-adatokat mutatja be, és így nem feltétlenül teljesen reprezentatív mintát jelentenek.

Most jön az érdekes rész.

A Royal Panda adatai alapján:

  • A PC-s játékosok a legokosabbak, 112,3-es kollektív IQ-val.
  • Ezt követik a PlayStation felhasználók 110,7
  • Az Xbox 103,8
  • A Nintendo Switch játékosok 101,3
  • A mobilosok pedig 99,4 értékkel maradnak le.

A PlayStation játékosok azonban a logikai és vizuális gondolkodás terén magasabbra értékelték a PC-s társaiknál.

Ha játékokra akarjuk bontani, akkor a lista élén a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege játékosai állnak, akiknek kollektív IQ-ja 120,3 volt, és uralták az eredményeket. A második helyen az Among Us játékosai állnak 118,9-es IQ-értékkel, a játékosai pedig 116,3-mal. Az utolsó helyen az Angry Birds nevű mobiljáték játékosai állnak 95,8-as összesített IQ-val.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Jah és mellesleg, a női játékosok 108,4-es IQ-val megelőzték férfi ellenfeleiket, szemben a 102,3-as értékkel.

Bár nagyszerű látni az eredményeket, a játékosok számára nem biztos, hogy nagy meglepetést jelentenek. A verbális intelligencia és a matematikai képességek iránti vonzalmuk miatt logikus, hogy a PC-s játékosok rendelkeznek a legjobb IQ-val. Érdekes azonban látni, hogy a PlayStation játékosok magasabb eredményeket értek el a logikai és vizuális gondolkodás terén, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a konzolokon a puzzle és a filmes játékok hangsúlyosabbak, mint a PC-n.

A tanulmány egyik hátulütője az lehet, hogy megerősítheti az egészségtelen sztereotípiákat a játékosok körében. Azok, akik a PC-t jobb platformnak tartják, mostantól még inkább igazoltnak érezhetik ezt a gondolkodásmódot. Ezenkívül nem világos, hogy ez a tanulmány hogyan hasonlítja össze a játékosokat globálisan, mivel nincs megadva, hogy a tesztet mely régiókban végezték el. A mobiljátékok például világméretű jelenség, amely a világ minden országából származó játékosokat érdekli, míg az Xbox-játékosok elsősorban Észak-Amerikára koncentrálnak. Ennek ellenére a Royal Panda által elvégzett tanulmány érdekes betekintést nyújthat az iparágnak a játékosok gondolkodásába.

Így állunk. Mit gondoltok, mennyire pontos ez a tanulmány?

Ezt olvastad már?

Most ingyen tölthető az Assassin’s Creed Odyssey minden platformra

 

 

https://leet.hu/samsung/

×