A fejlesztőt korábban a Cyberpunk 2077 megjelenését követő bughalmaz miatt perelték be, most azt is kiderült, mennyit kell fizetniük.

Amint talán sokan tudjátok, a CD Projekt RED befektetői korábban pert indítottak a kiadó ellen, mivel elvileg félretájékoztatták őket a Cyberpunk 2077 állapotával és a pénzügyi eredményekkel kapcsolatban. Miután a játék katasztrofális állapotban jelent meg, a befektetők úgy döntöttek, kártérítést követelnek.

A CD Projekt RED most beleegyezett, hogy 1,8 millió dollárt fizet, hogy rendezze a pert.

A The Verge szerint (és szerintünk is) ez igen csekély összeg a 316 millió dolláros fejlesztői költséghez képest. És amellett, hogy a játékot 8 millióan rendelték elő. Ez egy előzetes egyezség, ami a CD Projekt RED ajánlott fel, ezt azonban még a bíróságnak el kell fogadnia.

A per egyébként négy különálló keresetből áll, amelyeket azok a részvényesek indítottak, akik azt állították, hogy a kiadó félrevezette őket. A pert tehát nem játékosok indították. A CD Projekt részvényei 54 százalékot estek a játék megjelenése óta.

Ráadásul a CD Projekt 2022 első negyedévére halasztotta a várva várt next gen Cyberpunk 2077 és Witcher 3 konzolfrissítéseket. A fejlesztő augusztusban kiadott egy Cyberpunk DLC-t, de a játék csak néhány kozmetikai elemmel és egy autóval bővült.

Szerinted elég lesz ez a kártérítés?

Ezt olvastad már?

Teljes felújítást kap az eredeti Splinter Cell – Jön a full remake

 

https://leet.hu/xmas/

×