Az új DDR5-ös modulok nem csak gyorsabban gyárthatók, de még az energiahatékonyságuk is nőtt, persze az árról nem eset még szó.

Az SK hynix nevét már hallhattad, hiszen a koreai gyártó lett az első, amely DDR5-ös memóriát dobott piacra. Itt nem is állt meg a cég, és egy újabb mérföldkövet döntött. A cég sajtóközleménye szerint a partnereiknek már ki is szállították az első 24 gigabites DDR5 memóriákat, melyekből 48 és 96 GB-os modulokat kínálnak.

Ha ez nem lenne elég, a termék különlegessége, hogy ez a világ első chipje, aminél elérték a chipenkénti 24 gigabites DRAM sűrűséget, ami 8 gigabites ugrás az eddigi 16 gigabithez képest.

Ezek az új chipek 25%-kal kevesebb energiát fogyasztanak és a gyártásuk pedig akár 33%-kal is gyorsabb lehet a vállalat korábbi termékeihez képest. A DDR5-ös memóriák ára természetesen ebben a függvényben változnak.

Ám most jön a rossz hír a gamereknek. A 96GB-os modult a SK hynix egyelőre csak adatközpontokba, nagy teljesítményű szerverekbe és big data adatelemzéshez szánják a technológiát, olyan felhasználási területekkel, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, vagy a mostanság nagyon divatos metaverzumos alkalmazások. Szóval úgy látszik, most is alább maradtak a gamerek.

Ha tovább szeretnél szomorkodni.

Az új 12 GB-ás RTX 3080 egy nagy áldás lehet a kriptovaluta-bányászok számára

https://leet.hu/samsung/forrás: PCWord

×