Az ASUS weboldala árulkodott.

Pár hónappal ezelőtt kezdtek el pletykálni iparágon belül egy 12GB memóriával felszerelt RTX 2060 változatról. Első hallásra teljesen valótlannak tűnt, ám december elejére már világossá vált, hogy bizony az NVIDA tényleg piacra dobná a terméket. A megnevezés kicsit csalóka, hiszen a rendelkezésre álló információk alapján a 2060 Super erejét „örökli” a videókártya, nem pedig az alap 2060 modellét.

Egy valamit azonban egészen máig nem lehetett ismerni, ez pedig a gyártó által megszabott ajánlott ár. Az Asus német weboldalán pár órája felbukkant két kártya is a gyárilag húzott Dual-RTX-O12G-Evo és az alap órajeleken ketyegő Dual-RTX-2060-12G-Evo személyében. A VGA-k mellett 499 és 494 eurós árcédulák (~180 ezer forint) kaptak helyet a weboldalon, így átszámítva, adókat levonva 470 dollár környékén lehet az MSRP/ajánlott ár.

RTX 2060 12GB

Jól hangzik, nem?

Csak hogy legyen egy kis viszonyítási alapunk az RTX 3070(!) MSRP ára szintén 500 dollár környékén volt az eredeti tervek alapján és nagyon nem egy teljesítménykategóriáról beszélünk. Azonban ha a jelenlegi, akár használt 2060 árakat is nézzük, akkor az NVIDIA az RTX 2060 12GB személyében alávágott ezeknek, hiszen hazánkban is bőven 200 ezer forint mennek a 6GB-os változatok. A bányászoknak további jó hír, hogy az elérhető információk alapján LHR védelmet sem kapott a kártya, így szabadon rárabolhatnak az amúgy sem túl combos készletekre. Ezt természetesen megint az átlagfelhasználók szenvedik majd el, ahogy az lenni szokott.

Ezekre lehet még gyűjteni – Késik az új RTX videokártyák megjelenése

https://leet.hu/samsung/

×