A világ leggazdagabb embere a levegőből kinyert CO2-t üzemanyagként hasznosítaná a SpaceX rakétáihoz.

Elon Musk egészen tevékeny az utóbbi időben, hiszen mást sem tesz, csak bejelent és kijelent. Néhány hete például a dolgozóinak jelentette be egy üzenetben, hogy csődbe mehet a SpaceX, közvetlenül utána már a Neuralink ember kísérletein agyalt, majd azon gondolkozott el nyilvánosan Twitteren, hogy lehet influenszernek kellene állnia.

A héten aztán a Time magazin az év emberének választotta, amitől ismét erőre kapott a sokszor nagyokat álmodó milliárdos, aki szinte rögtön előállt azzal, hogy a Tesla hamarosan dogecoin elfogadóhely lesz. Ezt pedig most egy újabb bejelentés követte, ami szerencsénkre az előzőeknél már sokkalta érdekesebb.

Musk ugyanis – szokásos módon – Twitteren adta hírül, hogy a SpaceX egy új programmal jelentkezik, amely a levegőben lévő szén-dioxid kivonásával, majd üzemanyaggá alakításával fog foglalkozni. Mindez nem egy légből kapott ötlet, mivel korábban egy 100 millió dolláros díjazással kecsegtető XPrize Carbon Removal elnevezésű verseny keretében vártak a kifejezetten ezzel a problémával foglalkozó pályaműveket. Eszerint pedig a győztes is meglett.

Az így keletkezett üzemagyagot nem mellesleg a SpaceX rakétáihoz használnák fel, de Musk szerint később a Mars-misszió során is hasznosítani tudják a technológiát. Azt egyelőre nem fejtette ki, hogy mindez a gyakorlatban hogyan és mikor valósul meg, mindenesetre minden érdeklődőt tárt karokkal várnak.

Ijesztő babafejű robotot fejlesztettek, ami úgy repül, mint Vasember

 

https://leet.hu/xmas/

×