Pár héten belül érkezhetnek is a boltok polcaira.

Az Intel november elején leleplezte az Alder Lake széria első újoncait, ám ezek leginkább a pénzes felhasználók játékszerei lettek, hiszen a felső(bb) kategóriát képviselték. Már akkor lehetett tudni, hogy további processzorok is érkeznek majd, ám a hivatalos megerősítésre még várni kellett. A videocardz a forrásainak köszönhetően megszerezte három érkező CPU belsős marketing anyagát.

Íme az Intel Core i3-12100F, i5-12400F, i7-12700F!

A dokumentumok elárulták az egységek lényeges specifikációját. Az „F” jelölésből a rutinos rókák hamar levágják, hogy integrált GPU nélküli processzorokról beszélünk, így nem lepődik meg senki a „Dedikált GPU szükséges” feliraton. Az i3-as CPU 4 maggal és 8 szállal érkezik majd és 4.3 GHz-ig fog majd boostolni. A sokak szerint potenciális népprocesszor i5-12400F 6 maggal és 12 szállal virít és egészen 4.4 GHz-ig tornássza fel az órajelét a megfelelő körülmények között.

A 12700F nem okoz sok meglepetést, hiszen a 12700K/KF már a piacon van. 12 mag (8 erős + 4 energiatakarékos) és 20 szál várja a játékosokat, mely bőven elegendő lesz évekig is. Itt 4.9 GHz-es maximális órajelet jelölt meg a gyártó, de az eddigiek alapján ez csak egy magra érvényes, intenzívebb használat esetén alacsonyabb értéket tapasztalunk majd.

Az Intel várhatóan pár hét múlva, a január elején esedékes CES 2022-n leplezi le a fenti újdonságokat.

Videóra vették a pofátlan tolvajt, aki ellopta a gyerekek PS5-jét

https://leet.hu/samsung/

×