Egyre több helyen vezetik/vezetnék be a koronavírus elleni védőoltások kötelezővé tételét, amivel a Google nem is nagyon ellenkezik.

A világ egyik vezető technológiai vállalata a CNBC értesülései szerint nagyon kemény intézkedéseket hoz meg, hogy a dolgozóira nyomást helyezzen a koronavírus elleni védőoltás beadatása érdekében.

A járvány első hullámaiban otthoni munkavégzésre az elsők között átállt vállalat a portál szerint december 3-ig ultimátumot adott az oltatlan alkalmazottjainak, hogy eldöntsék, felveszik-e valamelyik vakcinát, avagy sem. A választott vakcinát legkésőbb január 18-ig pedig be kell adatni, ellenkező esetben a vezetőség felé kell írásos indoklást beadnia, melyet egyénileg bírálnak el. „Felmentést” csak egészségügyi és vallási okokból fogadnak el, ami azt jelenti, hogy minden más oltatlannak súlyos következményekkel kell számolnia.

Január 18-tól minden oltatlan Google munkavállalót 30 napos fizetett szabadságra küldik. Ha ez idő alatt sem veszik fel a vakcinát, akkor fél éves fizetetlen szabadság következik, amely leteltével elbocsájtják az alkalmazottakat.

A tech óriás állítólag ezt a szigorú szabályt a benyújtott új amerikai korményrendeletnek eleget téve vezette be, amely minden 100-nál több alkalmazottat foglalkoztató vállalatot teljes átoltottságra kötelezne. A rendelet ugyan még nem lépett hatályba, és az is megeshet, hogy el sem fogadják, de a Google mindenre felkészülve ennek megy most elébe.

Mindez azért lehet furcsa, mert a hónap elején még azt lehetett hallani, hogy a tech vállalat változtat a munkavégzés jellegén, és január 10-től már senkitől sem követeli meg az irodába járást. Mindeközben Magyarországon a nagyvállalatok többsége nem tette kötelezővé a koronavírus elleni oltásokat.

Gigászit ment idén Elon Musk, akit megválasztottak az Év Emberének is

 

https://leet.hu/xmas/

×