A Warzone FOV csúszkája hatalmas előnyt biztosít a PC játékosoknak, ám most úgy tűnik, hogy még az FPS is több lesz tőle.

A legjobb FOV Warzone beállítások lehetővé teszik a PC-s játékosok számára, hogy többet lássanak a pályából, miközben csökkentik a játék legjobb fegyvereinek vizuális visszarúgását. A konzol játékosok már a játék megjelenése óta szó szerint követelik, hogy a FOV csúszka náluk is elérhető legyen.

Ez nyilvánvalóan hatalmas előny a PC-s Warzone játékosok számára, különösen, mivel a konzolosok egyáltalán nem tudják változtatni ezt a beállítást. Hogy még rontsunk a helyzeten,  TrueGameData felfedezte, hogy a magasabb FOV-beállítások mellett PC-n valóban növekszik az FPS, míg az alacsonyabb beállítások csökkentik a teljesítményt.

„Azt feltételeztem, hogy minél többet kell renderelni annál kevesebb lesz az FPS. Szóval magasabb FOV mellett több dolog van a képernyődön, ezért észszerű azt feltételezni, hogy kevesebb lesz a teljesítmény. Sokan ezért gondolták, hogy nem jön konzolokra a FOV.”

Amikor azonban TrueGameData tesztelte az elméletét, azt látta, hogy a FOV legmagasabb beállítása valóban növelte az FPS-ét. A YouTuber talált egy olyan területet a Calderán, ahol nagy volt a tárgyak sűrűsége, ami biztosította, hogy a PC-je keményen dolgozott, hogy renderelje az összes képernyőn megjelenő vizuális elemet.

 

Ezután csökkentette a FOV-ját, és jelentős csökkenést észlelt az FPS-ében. „Valójában azt tapasztaltam, hogy ha a FOV-ot 80-ra állítod, akkor valamivel kevesebb FPS-t kapsz” – magyarázta a tartalomgyártó. „Azt hiszem, ez azért lehet, mert alacsonyabb FOV esetén jobban ráközelítesz a dolgokra, és lehet, hogy a képernyőben lévő dolgokat magasabb minőségben rendereli, ami azt jelenti, hogy még több teljesítményt vesz el.”

Ez nyilván sok PC-s Warzone-játékos számára meglepetésként fog hatni, így ha jelenleg alacsonyabb FOV-on játszol, és szeretnéd növelni az FPS-edet, akkor tudod mit kell tenned.

A Batcave-et láttad már?

Rátaláltak Batman barlangjára Calderán – Bunkert és lootot rejtegetett

https://leet.hu/xmas/forrás: TrueGameData

×