A CDPR – néhány vállalható feltétellel – most teljesen ingyen adja a The Witcher játékok legelső részének feljavított és bővített kiadását.

A The Witcher játéksorozat kétségtelenül a harmadik etappal ért a csúcsra, amivel a lengyel CD Projekt RED a videojáték-ipar egyik legmeghatározóbb és körülrajongottabb stúdiójává lett, ezzel együtt pedig megismertette a világgal Andrzej Sapkowski műveit is.

Ezt azonban megelőzte két, véleményem szerint méltatlanul elfeledett próbálkozás; az ugyancsak mestermű második felvonás, az Assassins of Kings, amely tulajdonképpen megalapozta a Wild Huntot, illetve a 2007-es simán csak The Witcher-ként futó legelső rész, amely kalandos útjára indította az akkor még csak egy szűk kör által ismert Ríviai Geraltot.

Az első felvonás ugyan nem lett egy maradéktalanul tökéletes játék, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne volna veszettül szórakoztató. Ugyan a harcrendszer még csak nem is hasonlít a későbbi fejezetekben megismertekhez, és a karaktermodellek is sokszor teljesen eltérőek, mégis magában hordozza azt az ízig-vérig The Witcher hangulatot, amiért annyira a szívünkhöz nőtt a Vaják világa.

Most pedig ezt azok is megtapasztalhatják, akiknek eddig valamiért kimaradt, ugyanis a GoG-on teljesen ingyenesen a játéktárunkhoz adhatjuk, méghozzá a feljavított, rendezői verziót.

 

Ehhez nem kell mást tennünk, mint letölteni a GoG Galaxy alkalmazást, majd rámenni a „Recent” fülre és lecsekkolni oldal tetején megjelenő bannert. Ezután már csak le kell kattintani a „Giveaway” gombot, és – ha fel vagyunk iratkozva minden hírlevélre és frissítésre, akkor egy rövid várakozás után a játék automatikusan a könyvtárunkba kerül.

Elméletileg viszont van egy másik módja is az ingyen The Witcher bezsákolásának; jelentkezz be a webes felületen a GoG-ba, add a könyvtáradhoz a GWENT-et, menj az akció oldalára (ide kattintva), és ezután elvileg a játék profiljáról már be is ránthatjuk azt ingyen.

Azt sajnos nem tudni, hogy az akció meddig tart majd, de mivel december 4-én kezdődött azt tanácsolnám, hogy érdemes mielőbb lecsapni rá. És mivel a sorozat második évada december 17-én pénteken érkezik, érdemes még izibe végig is játszani.

Akciófigyelő | Ingyen adja a Steam az egyik legkirályabb vadnyugatos játékot

 

https://leet.hu/xmas/

×