Nem is hiányzik már annyira a dedikált VGA?

A brutálisan drága videókártya árak miatt rengeteg játékos elgondolkodik azon, hogy a processzorokra integrált grafikus egységeket dolgoztassa meg. Az AMD jelenlegi megoldásai nem mondhatóak gyengének, sajnos még messze vannak az igazán használható kategóriától. A rendelkezésre álló pletykák alapján azonban nem sokáig marad ez így:

nagyon erős iGPU-val érkezhetnek a 6000-es AMD APU-k!

 

December elején bukkant fel a fenti tweet, mely első ránézésre nem túl sokat mondó. Ha azonban jobban megvizsgáljuk a dolgot, akkor hamar kiderül, hogy Rembrandt önarcképét láthatjuk egy 3DMark Time Spy pontszámmal megfűszerezve.

Rembrandt kódnévre hallgat az AMD 6000-es szériája, melyeket nagy eséllyel hordozható gépekbe szán a vörös óriás, de valószínűleg előre gyártott alaplap+APU kombinációban is megvásárolhatóak lesznek, melyek ideálisak lehetnek például ITX méretű gépekbe. A 2700-es Time Spy érték brutálisnak minősül ebben a kategóriában, körülbelül az asztali GTX 1650 teljesítményét hozza, a GTX 1050 Ti és RX 550 kártyákat pedig egyértelműen maga mögé utasítja. Ha tényleg valós a fenti benchmark eredmény és elérhető lesz laptopokon kívül is a széria, akkor budget eSport gépekbe ideális és „olcsó” választás lehet majd.

https://leet.hu/samsung/

×