A 15 éves Ethan Crumbley négy társával végzett a michigani iskolai lövöldözés során. A média szerint a Fallout 4 volt a hibás.

A mainstream média egyszerűen képtelen elfogadni, hogy az iskolai lövöldözések hátterében olyan indokok álljanak, mint a rossz szülői nevelés, a rossz pedagógusok, vagy a fiatalok kegyetlen világa. Egyszerűbb keresni egy bűnbakot, amit hibáztatni lehet. Pár éve ezek még az erőszakos filmek és sorozatok voltak, mostanában pedig egyre inkább a gaminget okolják, ha fiatalok erőszakos bűncselekményeket követnek el.

A négyes gyilkossággal záruló michigani lövöldözés után ismét ez a helyzet, ezúttal a Fallout 4-re próbálják rákenni a felelősséget.

Az iskolai lövöldözés elkövetője, a 15 éves Ethan Crumbley a gyilkosságok előtti nap ugyanis ezzel a szöveggel posztolt a közösségi médiában:

„Én vagyok a halál, világok pusztítója. Találkozunk holnap, Oxford.”

Ez az idézet valóban elhangzik Nick Valentine,a Fallout 4 főhősének szájából. A probléma csak az, hogy ez az idézet eredetileg Robert Oppenheimer, az atombomba feltalálója által vált híressé. Még korábbra tekintve pedig Oppenheimer a híres hindu tanítótól, Shrimad Bhagavad Gitától vette át ezt a mondatot.

Az Inside Edition nevű amerikai újságot azonban ez cseppet sem zavarta, és egyértelműen a Fallout 4 nyakába próbálták varrni a dolgot. És hogy még tovább démonizálják a játékokat, még azt is kinyomozták, hogy Ethan Crumbley PC-jén olyan játékok is fent voltak, mint a Battlefield 4, a Call of Duty és a Grand Theft Auto 4. Szerintük pedig ez már egyenes út az iskolai lövöldözés felé…

És ha már Oppenheimer és atombomba…

A fejlesztők ledobták az atomot – Teljesen ingyenes lesz a PUBG

×