A Valve a fejlesztők szülinapját ünnepelvén most teljesen ingyen adják az egyik legmókásabb játékukat, a legjobban sikerült Call of Juarezt.

Vadnyugatos felütéssel meglehetősen kevés játék készült, legalábbis bármi máshoz képest, bár szerencsénkre – néhány szélsőséges kivételtől eltekintve – ezek általában szórakoztató alkotások is lettek.

Emlékezzünk például a méltatlanul elfeledett Gun-ra, ami tulajdonképpen a Red Dead Redemption előfutára volt, de hasonlóan remek, ám kevés figyelmet kapott játék volt a Call of Juarez-sorozat is, amit nem mellesleg a Dead Island és a Dying Light fejlesztői, a Techland szállítottak.

Ha valaki a címéből azt gondolná hirtelen, hogy egy western CoD, akkor olyan nagyon nagyot nem téved, de azért szerencsére nem teljesen ez a helyzet. A Call of Juarez játékok nem mondhatóak különösebben kiemelkedőnek (főleg nem a The Cartel), de a széria utolsó darabja, a Gunslinger olyat tudott villantani, amit évek múltán is jó érzés elindítani.

Most pedig bárki megtapasztalhatja mindezt, ugyanis a Steam van olyan jó fej, és néhány napig teljesen ingyen adja

Mindennek az apropója a lengyel stúdió 30. születésnapja, ezt ünnepelvén pedig december 14-ig ingyen a könytárához adhatja mindenki. Ezt pedig – ahogyan már utaltam is rá – érdemes megtenni, hiszen még egy olyan játékot, mint a Call of Juarez: Gunslinger nem igen találunk.

A történet egészen ötletes: egy öreg cowboy egy szalonban meséli a régi sztorijait, amit nekünk kell végigjátszanunk. A probléma csak az, hogy az öreg sokszor rosszul emlékszik a dolgokra, amit alkalomadtán ki is javít, amitől teljesen megváltozhatnak a játék körülményei. Kicserélődhetnek ellenfelek, hirtelen kifogyhatunk a lőszerből, vagy egy-egy épp játszódó jelenet gyökeresen megváltozhat, ahogyan a szenilis főhősünk javítgatja magát. A humor zseniális, a dirr-durr is szórakoztató, énnél több pedig nem is nagyon kellhet egy délutáni mókához.

 

Akciófigyelő | Készülj, mert kegyetlenül sok ingyen játékkal készülhet az Epic

 

https://leet.hu/xmas/

×