A decemberi hajtás helyett leállás várta a kínai Apple gyárakat.

A tavalyi évben egész jól teljesített az Apple, mivel sikerült legyártania annyi terméket, amennyi a kereslet volt. A 2021-es év viszont sokkal nehezebb volt a koronavírus és a chiphiány miatt, így elérték az almás céget is a gyártási problémák. Erre tökéletes példa az iPhone 13 elérhetősége.

Ám most jönnek a további rossz hírek…

2021-ben megtörtént a lehetetlen, és leálltak a gyárak, „köszönhetően” az alkatrészhiánynak, illetve az állampárt által bevezetett energiafelhasználási korlátozásoknak.

„Az alkatrészek és chipek korlátozott száma miatt nem volt értelme túlóráztatni az ünnepnapokon és extra fizetést ajánlani a frontvonalban lévő munkásoknak. Ilyen még soha nem történt korábban. A múltban a kínai Arany Hét volt a leghajtósabb időszak, mikor az összes összeszerelő extra gyártára készült fel” – nyilatkozta egy, az Apple beszállítói rendszerben dolgozó szakember a Nikkei-nek.

A kínai gyárakat érintő áramkorlátozások miatt több Apple és Tesla által megbízott üzem is leállt. Ez azt eredményezte, hogy szeptemberben és októberben 20%-kal csökkent az iPhone 13-as termékcsalád gyártása. Ennek kiküszöbölésére az Apple csökkentette a többi modell gyártási kapacitását.

Ezt a csökkentést a tabletek érezték meg a legjobban, hiszen a tervezett mennyiség felét sikerült legyártani, és ez novemberben sem javult. Ezért az Apple termékek hiánycikkek lehetnek az idei karácsonyi szezonban.

Te mernéd javítani a saját iPhone-od?

Óriási változás: Mostantól a felhasználók maguk javíthatják az iPhone-jukat

https://leet.hu/samsung/

×