Nem is gondolnánk, hogy milyen furcsa világrekordok léteznek a világon. Ma elhoztunk nektek néhányat ezek közül, a gaming világából.

Egyes játékosok komolyan elkötelezettek a hobbijuk iránt, és elég jók ahhoz, hogy olyan világrekordokat állítsanak fel, amelyek létezéséről talán nem is tudtál. Rengeteg különböző világrekord létezik, amelyeket egyesek küldetésüknek tekintenek megdönteni. Ez határozottan érdekes módja a hírnévszerzésnek is. Vannak, akik a legnagyobb sültkrumplit akarják megfőzni (ezt a rekordot Jet Tila séf tartja), mások, mint Lee Redmond, a leghosszabb körmöt növesztik.

Persze mivel annyi különböző rekordot lehet felállítani és megdönteni, rengeteg olyan is van, amihez videojátékokhoz köthetők. Azok az emberek, akik komolyan belevágnak a videojátékokba, igazán elkötelezettek a hobbijuk iránt! Némelyikük elég menő, míg mások olyan dolgok, amikről sosem gondoltuk volna, hogy létezik rekord.

Íme 8 furcsa videojátékkal kapcsolatos világrekord

1. Legidősebb Gaming YouTuber

A videojátékok azért csodálatosak, mert bárki, kortól függetlenül élvezheti őket. Amikor az emberek a videomegosztó platformon játékokat játszó YouTube-sztárokra gondolnak, jellemzően a valamivel fiatalabb korosztályra gondolnak. De Shirley Curry YouTuber határozottan azért van itt, hogy megváltoztassa az emberek véleményét erről.

 

2019-től ő lett a legidősebb videojátékos YouTuber feliratkozó rekordtartója. Leginkább a The Elder Scrolls V: Skyrim játékkal játszik, és a 85 éves hölgynek több mint 965.000 feliratkozója van.

Illetve egy másik hölgy Hamako Mori (91) (Japán, sz. 1930. február 18.), más néven Gamer Grandma. Hamako Mori több mint 38 éve játszik videojátékokkal. Szereti megosztani játékélményeit és közvetlen visszajelzéseket kapni. Bár Hamako-nak „csak” 495.000 feliratkozója van. 2020 májusában, 90 éves korában a világ eddigi legidősebb YouTuberként nyilvánították.

2. Leghosszabb Minecraft alagút

A Minecraft egy nyílt világú, sandbox stílusú játék, amelyben szinte bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Rengeteg különböző szerver van, amelyeken a játékosok különböző játékstílusokban vehetnek részt. A kreatív módban készült leghosszabb Minecraft-alagút 300 000 blokk hosszú, és Connor Hamilton (Ausztrália) érte el 2020. december 31-én.

Az elképesztő, 300 000 blokk hosszú alagút létrehozásával Connor háromszor annyi blokkal verte meg a korábbi rekordtartót. Az elkészítése 2 óra 50 percet vett igénybe úgy, hogy a blokkok szakaszainak levegővel való helyettesítésére parancsokat használt, a tiszta tér hosszát a fokozott sebesség és az éjszakai látás parancsával futotta végig, és ezt a folyamatot újra és újra megismételte.

3. Óriás Game Boy

A legújabb technológiai trendek hatására a tárgyak egyre kisebbek és kisebbek lesznek. Bár ez nagyon praktikus és hasznos, mert így mindent magunkkal tudunk vinni, amire szükségünk van, anélkül, hogy összezsúfolódnánk. Ez nem fog világrekordokat dönteni.

Ilhan Ünal megfordította ezt a trendet, és megalkotta a világ legnagyobb Game Boyját. Ez a Game Boy több mint 3 láb magas, és igen, teljesen működőképes. Hatalmas kazetták kellenek a játékhoz? Meglepő módon nem. Hatalmas képernyőjén eredeti Game Boy-játékokat játszik.

4. Az első videojáték-bajnokság

Az intergalaktikus űrháborús olimpia az első ismert videojáték-verseny.

A versenyt 1972. október 19-én rendezték meg a Stanford Egyetem Mesterséges Intelligencia Laboratóriumában, Kaliforniában, az Egyesült Államokban, ahol a jelentések szerint mintegy 24 játékos mérte össze tudását az 1962-es Spacewar című űrharcjátékban.

5. A legnagyobb zenei koncert egy videojátékban

A videojátékon belüli koncertek legmagasabb látogatottsága 12 300 000 egyidejű néző, amelyet a Fortnite és Travis Scott által 2020. április 24-én megrendezett „Astronomical” esemény ért el.

 

A koncert 10 percig tartott, Travis Scott pedig egy új dalt mutatott be ‘The Scotts’ címmel. Az eseményt követően tweetelt: „Őszintén szólva a mai volt az egyik leginspirálóbb nap. Imádlak titeket, srácok”.

A korábbi rekordot a Fortnite és Marshmello (USA) érte el, a beszámolók szerint 10 000 000 nézővel 2019-ben.

6. Az első videojáték ” Easter egg”

Mint 2017 márciusában kiderült, az Atari 1977-es Starship 1 játéktermi játékában található egy „húsvéti tojás” (egy rejtett titok vagy tárgy), amelyben a képernyőn megjelenik a „Hi Ron!” üzenet, és a játékos 10 extra életet kap.

 

A titkot a játék mérnökével, Ron Milnerrel (akinek a nevére maga a húsvéti tojás is utal) készített interjúból fedték fel, amelyet Ed Fries, az Xbox egykori vezetőjének online blogján tettek közzé 2017. március 22-én. A lelet azért volt figyelemreméltó, mert mintegy két évvel veri a korábban ismert „első” videojátékos Easter Egget – egy rejtett szoba az Adventure-ben (Atari, 1979).

7. A leggyorsabb idő szamárháton a Red Dead Redemption játékban

A Red Dead Redemption játékban a leggyorsabb idő a Dixon Crossing hídtól a Gaptooth Ridge-ig szamárral 11 perc 7 másodperc, amit Dan White ért el, 2017. szeptember 21-én.

8. A legtöbb autó egy versenyzős videojátékban

A Gran Turismo 6-ban van a legtöbb autó egy versenyzős játékban 1237 darab volt 2017. március 31-én. A 2013 decemberi megjelenésekor a játékban 1200 volt. A DLC-k stb. révén még több került hozzá. Bárcsak a mostani játékokban is ennyi autó lenne…

Nos, ez egy elég furcsa lista volt, de mint láthatjuk, az emberek néha tudnak unatkozni, hogy ilyen rekordokat döntsenek. Te milyen rekordról tudsz, amivel ki tudnád egészíteni a listát?

 

Ezt olvastad már?

Hivatalos: Jön a GTA 5 történetbővítés Franklin és Dr. Dre főszereplésével

 

 

https://leet.hu/samsung/

×