A Microsoft úgy döntött, hogy nagy ünnepi hangulatában féláron odaadja az Office programokat azoknak, akik nem jogtisztán használják őket.

Az Xbox Game Pass egészen elborult reklámjaiból jól tudhatjuk már, hogy a Microsoft marketingeseinek nem csak a gyógyszerük gurul el néha, de tényleg nagyon értenek a munkájukhoz.

A mostani akciójuknak az apropója például egy egészen friss hír lehetett, miszerint az egyik legnépszerűbb Windows operációs rendszer és Office szoftver aktivátort, név szerint a KMSPico-t újonnan kriptovaluta lopásra is használnak. Mivel a kiberbiztonsági szakemberek nem nevezték meg pontosan, hogy az illegális célokra használatos program melyik verziója tartogatja a kéretlen meglepit, sokak számára válhatott sürgőssé a jó útra térés.

Ezt használja ki most a Microsoft, ami rendhagyó módon féláron kínálja az Office programokat azoknak, akik eddig a kalózverziókat használták.

A furcsa akciót a gHacks szúrta ki, mégpedig egy „okosba’ megoldott” Excelben egy eddig nem igazán tapasztalt üzenet formájában. A kalóz táblázatkezelőt megnyitva egy piros sávban azt lehet olvasni, hogy „”AKÁR 50%-OS KEDVEZMÉNYT KAPHAT. Korlátozott ideig akár 50%-ot is megtakaríthat egy eredeti Microsoft 365 előfizetésen”. Ezt az üzenetet pedig elméletileg csak azok látják, akik nem legális forrásból „szerezték be” a szoftvert.

Pirated Office Discount

Ha az üzenetre kattintunk, akkor a redmondiak kalózszoftverekről szóló weboldalára jutunk, ahol a kötelező „ezért ne használj” mellett a kedvezményt kínáló felület is látható. Vagyis tényleg nem csalás és nem ámítás, a Microsoft akciós megváltást ajánl a kalózoknak. A portál szerint elméletben azok nem is tudnak féláron befizetni az Office-ra, akik eddig legálisan használták, bár egy rövid trükközéssel ezt is sikerült kicselezniük.

Az akcióval viszont nem megvásárolni lehet az irodai programokat, hanem előfizetni rájuk, amit a kalózok most két Office 365-ös csomaggal tehetnek meg. Az egyik a 365 Family-pakk, amit 6 ember használhat fejenként 1 TB-os tárhellyel a felhőben, míg a másik egy egyszemélyes csomag értelemszerűen 1 TB-nyi felhővel. Az akció elvileg csak időszakos, azt azonban nem tudni pontosan, hogy mikor ér majd véget, szóval érdemes nem halogatni a vásárlást.

Most alkalmi áron, 280 ezer forintért vehetsz egyetlen szem chipset

 

https://leet.hu/xmas/

×