Az új RICOCHET anti-cheat rendszer rengeteg kérdést felvetett a szkeptikus játékosokban, ezekre szeretnénk most válaszolni.

A Warzone Pacific frissítésével végre megérkezett a Warzone anti-cheat rendszere a RICOCHET. Ám még mindig számos kérdés kering az interneten az új kernel-szintű driverrel kapcsolatban. Így a mai cikkben megpróbálok mindent elmagyarázni, mint pl: mi az a kernel szintű, hogyan működik, biztonságos-e? Vágjunk is neki.

Íme, minden a Warzone új anti-cheat rendszeréről.

Mi a Warzone RICOCHET kernel szintű anti-cheat rendszer?

Röviden és tömören egy új módszer a játékban történő csalás megakadályozására – már ha lehet az előzőt módszernek tekinteni. Ám az egész rendszert nem lehet ilyen egyszerűen leírni, a RICOCHET egy kernel-szintű vezérlőrendszer, amely a Warzone többjátékos módjában a feltételezett csalókat fogja kiszűrni.

Mi az a kernel-szintű vezérlő, és mit csinál?

„A kernel szintű illesztőprogramok magas szintű hozzáférést kapnak a PC-n lévő szoftverek és alkalmazások felügyeletéhez és kezeléséhez”. Ez azt jelenti, hogy a rendszer ellenőrizheti azokat az alkalmazásokat, amelyek megpróbálnak kapcsolatba lépni a Warzone-nal. Ha csalással vagy a játék feltörésével kapcsolatos kódot vagy fájlokat talál, ezt az információt visszaküldi a fejlesztőknek.

Ahogy itt is látszik, a kernel az applikáció elött belelát mindenbe.

Mi történik, ha a RICOCHET szerint csalsz?

Ha a RICOCHET rendszer csalónak jelöl meg, nem egészen világos, hogy milyen következményekkel jár. A Warzone a múltban több mint boldogan tiltotta ki a csalással összefüggésbe hozott fiókokat, de az Activision és a tartalomkészítők közötti kérdés-feleletből nemrég kiderült, hogy a RICOCHET a „megbízható” és a „nem megbízható” fiókokat elkülönítő matchmaking poolokat hoz létre. Ez azt jelentheti, hogy azok, akiknek gyanús fájljai vannak, de hivatalosan nem erősítették meg, hogy csalnak, a nem megbízható poolba kerülhetnek.

Az Activision azt mondta, hogy nem tervezik megosztani a minősítési rendszerük részleteit, így pontosan nem lehet tudni, hogy mi történik egy csalóval. Ám szivárgások szerint, ha valakiről kiderül, hogy csaló, nem kap rögtön kitiltást. Ez azért van, hogy a RICOCHET tanulmányozni tudja a csalót, a játékát és fájlokat.

„Akkor a RICOCHET hozzáfér minden adatomhoz?”

A RICOCHET-hez hasonló magszintű rendszereket sokan elég elutasítóan ítélik meg, mivel a funkciójuk alapvetően az, hogy átnézik a számítógépet vagy a konzolt, és adatokat küldenek vissza a készítőknek – amit sokan a magánélet megsértésének tekintenek.

Ennek ellenére az Activision a RICOCHET használata során a magánélet biztonságával kapcsolatban ezeket az állításokat tette:

  • A RICOCHET Anti-Cheat kernel-szintű meghajtója CSAK a Call of Duty: Warzone PC-n való játék közben működik.
  • A RICOCHET Anti-Cheat illesztőprogramja nincs állandóan bekapcsolva.
  • A RICOCHET Anti-Cheat illesztőprogramja figyeli a Call of Duty: Warzone szoftvereket és alkalmazásokat, amelyek kölcsönhatásba lépnek a Call of Duty: Warzone-nal.

Ez azt jelenti, hogy amikor kilépsz a játékból, az illesztőprogram kikapcsol. Az Activision azt is kijelentette, hogy „a játékosok magánélete rendkívül fontos”, és hangsúlyozzák, hogy a magánélet védelme prioritást élvez.

A Warzone-hoz le kell tölteni a RICOCHET-et?

Igen, az Activision ezzel a nyilatkozattal egyértelművé tette, hogy a RICOCHET csalás elleni vezérlő szerves része lesz: „Amint a kernel-szintű meghajtó telepítésre kerül; a Warzone játékhoz szükséges lesz.” Ám ez a telepítés magától fog megtörténni.

A RICOCHET megjelenik a konzolokon is?

Nem, jelenleg úgy tűnik, hogy a Ricochet csalás elleni vezérlő kizárólag PC-n lesz elérhető, bár az Activision azt mondta, hogy „ennek kiterjesztésével a PC-s játékosok ellen cross-play-en keresztül játszó konzolos játékosok is profitálhatnak belőle”. Hogy a PC-s játékosok ezt győzelemnek fogják-e tekinteni a konzolosok felett, azt még nem tudni. Ám említettek olyasmit is, hogy az anti-cheat megfogja fogni a Cronus-használókat is!

Ám jöjjön egy rossz hír.

A RICOCHET jelenleg csak Ázsiában aktív. Ezért lehet, hogy találkozni fogsz egy két csalóval a meccseiden, de ez valószínűleg változni fog. További információt sajnos nem találtam az anti-cheat terjedéséről, így nincs más teendőnk csak megvárni, hogy itt is életbe lépjen a rendszer.

Azonban az Activision nem csak a RICOCHET-el védekezik a csalók ellen.

Máris hullanak a csalógyárosok – Megint lecsapott az Activision hammer

 

https://leet.hu/xmas/

×