Az Activision bevezeti az új csalásellenes rendszert a Call of Duty: Warzone-ba és a Vanguardba a hackerek és csalóprogramok elleni küzdelem érdekében.

A Call of Duty: Warzone és a Call of Duty: Vanguard egyesülésének alkalmából az Activision végre kezébe veszi a csalás helyzetét a világ egyik legnépszerűbb Battle Royale játékában. Ahogy elindul a Call of Duty: Warzone Pacific, úgy az úgynevezett Ricochet Anti-Cheat is útjára indul. Hogy pontosan mi céllal, arról az Activision számolt be, egy nemrég megjelent bemutatóban.

Végre tisztességes játékélményre számíthatunk?

Ahogy azt az Activision kijelentette: az anti-cheat bevezetésének több célja is van. Elsősorban szeretnének fellépni a csalók ellen, akik sok esetben tönkreteszik a tisztességes játékosok élményét. A Ricochet azonban nem csak a csalókat, hackereket és botokat hivatott kirakni a játékból. Ezen túl megpróbálja megtalálni és megállítani azokat a módszereket, melyek megkerülhetnek bizonyos metódusokat és például amikkel elkerülhetők a tiltások.

A Ricochet anti-cheat úgynevezett kernel-szintű megoldást alkalmazza a PC-s játékosok gépein, ami azonnal aktiválódik, amint a Call of Duty: Warzone elindul, majd a játékkal együtt kikapcsol. Ez azt jelenti, hogy a Ricochet elsőbbséget élvez, amikor a CoD-ot elindítjuk, és olyan programokat keres majd, amelyeknek nem szabad futniuk. Emellett az anti-cheat számos olyan csalórendszer eredetét is igyekszik meghatározni, amelyeket a csalók használnak. Így eredményesebben lehet a csalóprogram-készítőket is elkapni.

Változások várhatók a biztonsági szabályzatban is, így hamarosan nagyobb kockázatot jelenthet ezen csalóprogramok online használata vagy értékesítése. Arra számíthatunk, hogy az ázsiai-csendes-óceáni térségben indul el először a rendszer, mielőtt világszerte bevezetik. Közben a fejlesztők visszajelzéseket kapnak arról, hogy az anit-cheat rendszer hogyan befolyásolja a Call of Duty: Warzone Pacific első szezonját. Ez azt jelenti, hogy egyes régiókban már működik és szépen írtja a csalókat.

Azok számára, akik nem használnak csalásokat, a Ricochet valószínűleg kis vesződséggel jár majd. Egyesek attól félnek, hogy a rendszer olyan programok miatt is tilthat majd, ami nem is csalás (például Spotify), mások pedig kételkednek a hatékonyságában. Sőt, egyesek szerint az is probléma, hogy az Activision így beleláthat a PC-s játékosok gépébe.

Hogy pontosan hogyan is működik majd a Ricochet anti-cheat, arról holnap készítünk egy velős, nagy összefoglalót.

Ezt olvastad már?

Caldera gameplay és rengeteg apró információ – Érkeznek az első Warzone Pacific tapasztalatok

 

 

https://leet.hu/samsung/

×