Nagy bajban lehet a tech óriás, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a hivatalos szervizükben olyanok is dolgoznak, akik előszeretettel törik fel és károsítják meg a mit sem sejtő felhasználókat.

Néhány nappal ezelőtt egészen hajmeresztő történet látott napvilágot – amit az Android Police szúrt ki, mely szerint több, a Google-nek visszaküldött garanciális Pixel készülékeket törtek fel annak hivatalos szervizében, hogy meztelen képeket, adatokat és pénzt lopjanak róluk.

Az esetben érintett volt a NYT bestseller író játéktervező, Jane McGonigal is, aki a közösségi médiában számolt be a botrányos esetről. McGonigal szerint a Pixel készülékét visszaküldte a Google-nek javításra, de az a kiszállítás után szőrén szálán eltűnt.

A hölgy ezután ránézett a Find My Device funkcióra, ahol látta, hogy a telefonja a vállalat texasi szervizében van. A tevékenységi feljegyzések alapján itt kutakodtak a képek között, ahol olyan fotókon időztek el, amiken a nő sportmelltartóban, fürdőruhában, testhezálló ruhákban látható. Emellett hozzáfértek a Gmail, a Google Drive és a Dropbox fiókjához, ahol érzékeny információkat próbáltak szerezni. Még a beállításokat is megpróbálták módosítani, melyeket úgy próbáltak meg elrejteni, hogy az erről kapott emaileket spamként jelölték meg.

Egy másik esetről a Redditen számoltak be még december 1-én, ami még ennél is jóval extrémebb volt. Hasonlóképp egy megrongálódott Pixelről volt szó, amit garanciával a tulajdonos férje küldött vissza a Google-nek javításra, és a Find My Device alapján szintén a texasi szervizbe került.

Egy hónappal később azonban arra lettek figyelmesek, hogy a pár meztelen képeit valaki kiposztolta a nő közösségi profiljára, amit a beszámoló szerint a teljes családi és baráti kör, beleértve azok gyerekeit is – látták ezeket a fotókat. Emellett megpróbálták kizárni őket a saját Google-fiókjukból, illetve hozzáfértek a pár PayPaljához is, ahonnan egy kisebb összeget sikeresen elemeltek.

Kép: Android Police/Reddit

Azt már tudjuk, hogy Jane McGonigal megkapta a segítséget a vállalattól, arra azonban még nem lett meg a válasz, hogy mindez hogyan történhetett a Google hivatalos szervizén belül, hogy ki volt ezért a felelős, és hogy milyen retorziók várnak az elkövetőre. Illetve azt sem tudni, hogy a fentieken túl korábban hány olyan estet történhetett, melyekre nem derült fény.

Mindenesetre egyáltalán nem megnyugtató, hogy ilyen esetek rendre megtörténnek, az AP szerint ugyanis már az Apple-el is megesett hasonló szervizen belüli készülék feltöréses adatlopás, amiért még év elején volt kénytelen több millió dolláros kártérítést fizetni a sértetteknek.

Négyből három tinilány kapott már kéretlen péniszes képeket az interneten

 

https://leet.hu/xmas/

×