A 4700S csúfos kudarcát akarják kicsit kijavítani.

Az AMD 4700S története nem is most kezdődött, hiszen állítólag már áprilisban, májusban lehetett kapni néhány helyen a processzort magát. Ám hamar elcsendesedett a történet, hiszen mélyreható, hitelesített tesztek nem igazán kezdtek megjelenni az újdonságról. Nyáron végül a cég hivatalos weboldalán is fellelhettük, ám sok új információval ott sem gazdagodhattunk. Nem nehéz kitalálni, hogy az AMD a PlayStation 5 / Xbox Series leselejtezett, nem túl jól sikerült “alaplapjait” akarja jó pénzért eladni a profitmaximalizálás érdekében. 

Nagyon sokáig benchmarkokkal sem találkozhattunk, ha igen, akkor is meglehetősen kétes forrásból származtak. Ezen kívül a nyers adatok sem mindig elegendőek, több szemszögből is mélyrehatóan meg kell vizsgálni a különleges processzort, mert egy-egy mérésből akár fals következményeket is levonhatnánk. Szerencsére Linus-ék pár hete megtették amit megkövetelt a haza:

 

Jól hangzik, megéri megvennem?

NEM! A 4700S Kit több szinten van limitálva. A legnagyobb probléma a ramok késleltetésével lehet, mely 20 évvel ezelőtti állapotokat idéz. Ezen kívül a nyers teljesítmény sem túl bíztató, sokkal kevesebb, mint amit az ember egy 8 magos Zen2 processzortól várna. Mindez persze megfelelő árcédulával akár még jól is elsülhetne, de az AMD még a kínai belpiacion is olyan árral dobta piacra, melyen értelmes vásárló hozzá sem nyúl.

Újabb remény: érkezik a 4800S!

Úgy tűnik az AMD is rájött időközben a fenti következtetésre, hiszen a 4700S után hamarosan elstartoltatják a 4800S-et is. Az biztos, hogy a PCI-e csatoló az előd 2.0-ás verziójáról felugrott 4.0-ra, így az erős videókártyákkal is gond nélkül elboldogul majd. Ezen kívül számíthatunk M.2 támogatásra és az AM4 hűtők is gond nélkül felszerelhetőek lesznek a Kitre. A benchmarkok érkezéséig nem szabad elkiabálni, de ez a kivitelezés már értelmes módon próbálja újrahasznosítani a kisebb hibák miatt leselejtezett PS5 és Xbox chipeket. 

Kigyulladt egy férfi lakása, de ő csak játszott tovább a PlayStation-ön

Forrás: Videocardz

https://leet.hu/samsung/

×