A Dell Technologies Magyarország kutatásából kiderül, hogy mennyit költünk ajándékra, és mik a legnépszerűbb termékek az ünnepi időszakban.

A Dell Technologies Magyarország nemrég olyan kutatást készített, mely kiválóan bemutatja, hogy mi magyarok, hogyan is költjük el a pénzünket karácsonykor. Mint kiderült, a 51 500 forintot költünk karácsonyi ajándékokra, általában 4-7 főnek vásárolunk – derült ki a Dell Technologies Magyarország felmérésből a Itcafe szerint.

Ezek a legnépszerűbb elektronikai termékek Karácsonykor.

A felmérés során természetesen átlagembereket kérdeztek meg vásárlási szokásaikról az ünnepi időszak kapcsán.  Minden negyedik válaszadónál elektronikai cikk is kerül a fa alá, átlagosan 44 ezer forint értékben. A legnépszerűbb elektronikai termékek:

  • okosóra, 18 %
  • okostelefon (15%)
  • Bluetooth fejhallgató (14%)
  • laptop (12%)
  • játékkonzol (10%)

Kiemelkedő azoknak az aránya (79%), akik csak az új termékeket vesznek, nem szeretnének használtat ajándékozni. A válaszadók 17 százaléka szívesen ad használat is, ha újszerű és jó állapotban van, és csupán 4 százalék bízik bennük annyira, hogy többször ajándékozott már használt cikket.

A válaszadók negyede (26%) akár több hónappal korábban beszerzi az ajándékokat, de a megkérdezettek 30 százaléka is legalább egy hónappal karácsony előtt megvesz mindent. A megkérdezettek harmada (34%) egy-két héttel az ünnepek előtt helyezi a kosarába a szeretteinek szánt termékeket és csupán a kitöltők 7 százaléka vásárol az utolsó napokban.

Általában a webáruházak ajánlatainak böngészésével kezdenek (54%), de a kitöltők harmada (35%) termékteszteket is szívesen olvasgat, és az ismerősök ajánlására is hasonlóan sokan adnak (29%). Mindezek mellett ugyanannyian kérik ki a bolti eladók véleményét (13%) mint akik teljesen biztosra mennek és inkább megkérdezik a megajándékozandót (13%), hogy melyik terméket szeretné.

Ma már persze az online vásárlás is menő: a válaszadók több mint fele (56%) a választott termékek egy részét online veszi meg, másik részéért pedig felkeres valamilyen üzletet. Az egyéb kategóriát megjelölők saját készítésű ajándékokat adnak szeretteiknek.

Egyébként a karácsonyi kiárusítás már a Leet Webshopjában is elindult, ha te is már most be akarod szerezni az ajándékokat!

Ezt olvastad már?

Melegszik a mobilod? – Itt a Razer telóhűtő nagy arcoknak és kicsiknek

 

 

https://leet.hu/xmas/

×