A Nintendo azt reméli, hogy ez az ügy sokáig elrettentő hatású lesz azok számára, akiknek egy pillanatra is megfordul a fejében a konzoljaik feltörése.

2018-ban, a megjelenéséhez képest meglehetősen korán sikerült feltörnie a Nintendo Switch-et a Team Xecuter nevű hacker formációnak, aminek tagjai a japán vállalat próbálkozásai ellenére is egészen jól megéltek a warezból.

Persze a Nintendót sem kell félteni, hiszen messze hírhedtek arról, hogy a legkisebb dolgokra is képesek ügyvédek hadát zúdítani, így alakult, hogy tavaly szeptemberben a csapat több tagját is sikerült letartóztatni. Köztük élen a vezetőjükkel, Gary Bowserrel (ironikus módon tényleg így hívják), aki 10 évnyi börtönbüntetéssel nézett farkasszemet, miután minden vádpontban beismerte tettét.

A BBC értesülései szerint a Nintendo és Bowser sikeresen megállapodott, ami azt jelenti, hogy a hacker 10 millió dollárt, mintegy 3,2 milliárd forintos kártérítést kell kifizessen a játékipari óriásnak. Emellett minden birtokában lévő domaint nyilvántartásokkal együtt át kell adnia a vállalatnak, cserébe azonban nem kell börtönbe vonulnia – ami nem egy utolsó szempont.

Ezzel pedig az egyik legnagyobb hacker csoportosulásának vette fejét a Nintendo, nem sokkal azután, hogy egy másik ROM-oldal tulajdonosa ellen is viszonylagos sikert könyvelhettek el. Mindezzel természetesen nem vették teljesen elejét a Nintendo játékok és gépek feltörésének, de egy egészen komoly méregfogát sikerült kihúzniuk, mellyel rövid időre még példát is statuálhattak.

Kigyulladt egy férfi lakása, de ő csak játszott tovább a PlayStation-ön

 

https://leet.hu/samsung/

×