A chiphiány már lassan két éve sújtja a piacot, ám érdekes mód az eladások nem ezt mutatják.

A videókártya piac lassan két éve nem képes lábra állni. Az árak az egekben, az elérhetőség nevetséges, a kriptobányászokról és a scalperekről pedig ne is beszéljünk. Hónapról-hónapra csak azt hallgatjuk, hogy jön a fellélegzés, aztán meg jön a rossz hír a további drágulásról. Lassan már követni sem lehet, hogy éppen hogyan áll a piac.

Ám most jönnek a konkrét adatok.

Jon Peddie Research, aki piackutatással foglalatoskodik, arról számolt be egy friss jelentésben, hogy 2021-ben 26%-kal több videókártyát adtak el a gyártók. A Piros és Zöld csapat több mint 12 millióval több hardware-rel látta el a piacot, ami több mint egy millióval több mint tavaly.

Ám ezek a számok nem azt jelentik, hogy a gamerek lettek boldogabbak azokkal a videókártyákkal. Valószínű, hogy a kártyák a bányászok kezébe jutottak ebben az évben is. Ezért tűnik úgy, hogy nem lehet videókártyát találni. Sok olyan híresztelést is hallottunk, hogy a gyártók egyenesen a bányászok kezébe adták a kártyákat, ám ezek mind csak feltételezések.

Egy dolog biztos. A videókártyák még mindig méregdrágák és még a kínálat is szűkös – és ez nem fog változni a következő évben sem. Neked sikerült beszerezni új videókártyát ebben az évben?

Illetve láttad már az új 2060 árazását?

Ennyiért árulja egy webshop az “új” RTX 2060-at

https://leet.hu/samsung/

×