Nem kérdéses, hogy 2020 és 2021 az Activision Blizzard történetének legsötétebb időszaka, az viszont kifejezetten félelmetes, hogy egyik botránynak sincs semmilyen következménye.

Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy az Activision Blizzard történetének egyik, ha nem a legszégyenteljesebb időszakát éli éppen. Ha nem volna a jelenleg is nagyban zajló szexuális zaklatásos és nemi alapú diszkriminációs botrány, még akkor is roppant kínos lett volna az, ami a Raven Software stúdiójában zajlott a napokban.

Történt ugyanis, hogy az Activision vezetősége a tesztelők (QA) egy részének béremelést és többeknek a szerződésük módosítását ígérgette, mellyel a stúdió teljes állású tesztelőivé léphettek volna elő. Sokan emiatt költöztek a Raven főhadiszállásához elérhető távolságba, ugyanis már arra készültek, hogy a járványügyi korlátozások enyhülésével be kell majd járniuk az irodába. Ehelyett azonban összehívták őket, majd bárminemű indoklás kísérete nélkül legtöbbjüket azonnali hatállyal kirúgták.

Mindez azért is lehet különösen irritáló, mert nem ez az első ilyen eset az Activision történetében. Tavaly egy nagyon hasonló dolog történt, de akkor még azzal indokolták mindezt, hogy a pandémia miatt átszervezésekre volt szükség. Most viszont senki sem érti a helyzetet, azt pedig végképp nem, hogy miért hazudtak a dolgozóknak, miközben az elmúlt negyedévben több mint 600 millió dolláros nyereséget ért el a vállalat.

Ezt pedig egyként elégelte meg a Raven közel teljes QA-részlege, akik most egyként álltak fel, és szolidaritást vállalva a kirúgott kollégáikkal tüntető jelleggel beszüntették a munkát, majd elsétáltak a munkahelyükről. 

Az értesülések szerint ez azt jelenti, hogy a Raven Software 40 játéktesztelője hagyta ott a stúdiót, ami kritikus lehet a Vanguard és a Warzone fejlesztésére nézve. A tesztelők állítólag addig nem térnek vissza a munkájukhoz, amíg az Activision vissza nem hívja az elküldött alkalmazottakat, természetesen megtartva a korábban nekik beígért megemelt juttatásokat és változásokat.

Persze nincs kétség afelől, hogy az Activision Blizzard képes lesz mindezt kibekkelni a többi Call of Duty-s csapatával, legalábbis működőképes állapotban tartani a játékokat, de az is egészen biztos, hogy ez a jövő évben érkező rész fejlesztésének rovására fog történni.

Az viszont egyre aggasztóbbá kezd válni, hogy látszólag semminek semmi hatása nincs a vállalat működésére és vezetésére, akik pontosan ugyanúgy folytatják azt a legkevésbé sem szimpatikus tevékenységüket, melyen több mint egy éve kérődzik az egész szakma. A szexuális zaklatásos botránynak látszólag semmi következménye nem lett, néhány ejnye-bejnyén túl Bobby Kotick sötét ügyei nyomán sem történt semmiféle retorzió, ahogyan a munkavállalók kizsákmányolása és szemükbe hazudozása sem fog ráégni a szebb napokat is látott szórakoztatóipari óriásra.

20.000 forintért visszatértek az eredeti GTA-k, de a konzolosok le vannak tojva

 

https://leet.hu/samsung/

×