Érkeznek az első mérések.

Vasárnap délután, magyar idő szerint 16:00-kor startolt el hivatalosan a Fortnite Chapter 3 Season 1. A szokásos újdonságok mellett egy nem annyira látványos, de annál érezhetőbb fejlesztés is érkezett a játékba. Ez pedig nem más mint a játékmotor teljes leváltása. Mivel főverzióváltás történt, ezért a váltás a helyes szó és nem a frissítés. Az Unreal Engine 4-et váltotta az ötös verzió, az Epic Games szépen megoldotta házon belül.

Hogy hatott ez a teljesítményre?

 

Legelőször érdemes elvonatkoztatni azoktól a játékosoktól, akiknél valamilyen oknál fogva egyáltalán nem úgy fut a játék, ahogy illene. Ilyen esetek mindig is voltak a szezonok kezdetekor, motorváltás nélkül is. Szerencsére vannak olyan Creative pályát, amelyeket benchmarkra is használhatunk, így össze lehetett mérni a két motor teljesítményét az első napokban.

Az eredmények és a felhasználói jelzések alapján is sokat javult a játék 0.2% és 1% FPS értéke, azaz csökkent az FPS dropok száma és mértéke is. Ennek köszönhetően sokkal simábbnak érezhető a játékmenet, mely jelentősen javítja az élményt. Az átlag FPS pár képkockával kevesebbnek tűnik a fenti mérés alapján, de a másik két érték növekedése jelentősen ellensúlyozza ezt. Reméljük 1-2 hotfix múlva azok teljesítménye is javul, akiknél most még nem az igazi.

Te mit tapasztaltál?

Megvan a bizonyíték: Tilted Towers visszatér a Chapter 3 alatt

https://leet.hu/samsung/

×