Szétnéztünk a piacon, mik a lehetőségek azok számára, akik új PS5 konzollal lepnék meg magukat, vagy szerettüket karácsonyra.

Előre figyelmeztetünk mindenkit! Aki arra számít, hogy találtunk valami zsíros akciót az egyik noname webshopban, az nagyot fog csalódni. A bontatlan, vadonatúj PS5 sajnos a chiphiány begyűrűzése miatt ritka, mint az ügyes orosz csapattárs. Ha pedig a limitált erőforrásból elő is állítanak pár darabot, a scalperek egyből lecsapnak rájuk és felvásárolják az európai készleteket.

Magyarországon az arukereso.hu adatai alapján jelenleg egyetlen egy webshop árul újonnan PlayStation 5-öt. De azt is horror áron.

Az említett webshop a mobilcorner, ahol még van raktáron 1 db Sony PlayStation 5 Digital Edition. Alig 300.000 forintot kell érte kicsengetni, és már vihetjük is!

Emellett még előrendelhetjük az Alza oldalán is a PS5-öt, de semmilyen információ nincs róla, mikor érkezik meg a berendelt példány. Lehetnek hetek, de akár hónapok is, a pénzünk meg csak áll a dologban. Mi tehát a megoldás?

Új PS5 a Marketplace-ről

Aki mindenképp egy PS5-öt szeretne a karácsonyfa alá, annak maradnak a fórumok, vagy az egyre népszerűbb a Facebook Marketplace. Ahol egyébként bőven van kínálat, a fentinél egy fokkal barátibb áron. Bontatlan, eredeti csomagolású PS5-öt 235.000 és 250.000 forint között találtunk, Digital Edition-ből pedig 220.000 a bontatlan, zsírúj változat. Aki megkockáztatja az „egyszer használt” és a „csak kipróbáltam picit” változatokat, már 200.000 forintért is hazaviheti a karácsonyi PS5-öt.

Mire figyeljünk, ha innen vásárolnánk

Igazából egyszerű a történet. Ha van rá gyártói garancia, és erről személyesen is meggyőződtünk, akkor tét nélküli a történet. Még ha hibás is lesz, pénzt biztosan nem bukunk vele, hiszen ha lassan is, de a gyártó kijavítja nekünk. Ha pedig tényleg boltban vásárolt darabról van szó, miért is ne járt volna hozzá a 2 éves standard gyártói gari.

A másik tényező, amit érdemes megvizsgálni, hogy ha bontatlan darabért fizetünk, akkor az tényleg bontatlan is legyen. A fényképek ilyen esetben nem a legbiztosabb források, érdemes személyesen is meggyőződni a dologról, de ekkora beruházásnál ez talán egyébként sem lesz probléma sem az eladónak, sem a vevőnek. Irány tehát a Marketplace, és az egyéb fórumok, de csak okosan és óvatosan költsétek a karácsonyi büdzsét!

Olvastad már a legújabb Playstation botrányt?

A Sony azonnal kirúgta a vezetőjét, aki egy 15 éves fiúval akart szexelni

×